Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC, Shutterstock

U velikoj akciji crnogorske policije jutros je u Podgorici uhapšeno više ljudi zbog sumnje da su radili za rusko obaveštajnu službu, a jedan od njih je navodni službenik državne administracije.

U okviru akcije ANB, SDT i Specijalnog policijskog odeljenja (SPO) izvršeni su pretresi na više lokacija u Podgorici i okolini tokom koji su pronađeni predmeti „od interesa za istragu“.

Kako saznaju podgoričke Vijesti, akciju je vodila Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB), u čijoj je i nadležnosti to krivično delo, a sprovedena je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Jedna od uhapšenih osoba je, prema podacima ANB, više od decenije radila za rusku službu i deo je šire grupe čiji su članovi poznati ANB.

POGLEDAJTE JOŠ:

Pored toga, navodno je u pitanju službenik državne administracije. Današnja akcija je tek početak aktivnosti na otkrivanju saradnika stranih obaveštajnih službi.

Portparol SDT, specijalni tužilac Vukas Radonjić kazao je da je na zahtev SDT, a po naredbi Višeg suda, policija vrši pretresanje stanova i drugih prostorija više građana, „zbog osnova sumnje da su učinjena krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža“.

„Za sada niko nije lišen slobode“, rekao je Radonjić.

Akciju hapšenja izveli su pripadnici Sektora za brobu protiv kriminala.

BONUS VIDEO „Ne zna se o čemu su iza zatvorenih vrata govorili Đukanović i Abazović“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare