Masovna pucnjava koja se dogodila U koncertnoj hali Crocus City blizu Moskve, Rusija Foto:Sergey Bobylev / Sputnik / Profimedia

Broj žrtava u terorističkom napadu na tržni centar "Krokus siti" u Moskvi porastao je na 137, dok je broj ranjeih sada 180, saopštio je danas ruski Istražni komitet. U međuvremenu, sprovode se istražne radnje sa četvoricom osumnjičenih za teroristički napad, a istražitelji će uskoro preduzeti mere za njihovo zadržavanje.

Dodaje se da je među ubijenima i troje dece, prenosi TASS.

„Uviđaj se nastavlja. Do danas su identifikovana 62 tela“, navodi se u saopštenju.

Rusija napad Foto:Tanjug/Alexander Avilov/Moscow News Agency via AP

U terorističkom napadu na tržni centar „Krokus siti“ u Moskvi, za koji je odgovornost preuzela Islamska država, u petak uveče povređeno je više od 150 osoba.

„Sprovode se istražne radnje sa osumnjičenima za teroristički napad. Istražitelji ruskog istražnog komiteta će u bliskoj budućnosti preduzeti mere za određivanje pritvora protiv četvorice osumnjičenih“, navodi se na Telegram kanalu ruskog istražnog komiteta.

#related-news_0

Napominje se da su prilikom hapšenja osumnjičenih u Brijanskoj oblasti pronađeni i zaplenjeni pištolj Makarov i automatske puške. Naloženo je ispitivanje oduzetog oružja.

Pucnjava i požar dogodili su se 22. marta uveče pre koncerta u Krokus siti holu u Krasnogorsku kod Moskve. Dopisnik RIA Novosti koji je prisustvovao incidentu javio je da je nekoliko maskiranih i bez maski muškaraca upalo u salu, pucali na ljude iz neposredne blizine i bacali zapaljive bombe.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare