Foto: Tanjug/Maxar Technologies via AP

Ukrajinski vojnik stacioniran u istočnom gradu Bahmutu rekao je za CNN da su ukrajinske jedinice još uvek na rubovima grada Soledara.

Taras Berezovec, vojnik prve brigade ukrajinskih specijalnih snaga, rekao je da su vojni padobranci iz 77. i 46. brigade još uvek na zapadnom rubu grada Soledara, prenosi Index.hr.

„Ostanak u Soledaru nema vojnog smisla jer je grad potpuno uništen. Ne postoji nijedna zgrada preživela rusko granatiranje“, rekao je Berezovec za CNN te dodao kako očekuje odluku o povlačenju u narednim danima.

Foto: Tanjug/AP Photo/Libkos

Sada, rekao je, jedinice svoju misiju vide u tome da izdrže što je duže moguće i ubiju što je moguće više plaćenika iz Vagnera.

Rekao je da je većina borbi u poslednje dve nedelje uključivala ulične borbe u Soledaru između malih jedinica od četiri do osam boraca.

Berezovec je rekao kako veruje da povlačenje iz Soledara neće uticati na sposobnost ukrajinskih snaga da snabdevaju Bahmut, grad udaljen nekoliko kilometara jugozapadno.

Foto: Tanjug/AP Photo/Libkos

Vojnik kaže da su dva glavna puta u Bahmutu ostale u ukrajinskim rukama te da su ukrajinski borbeni avioni danas napadali ruske položaje u blizini Bahmuta.

BONUS VIDEO: Rusi raketirali Kijev u novogodišnjoj noći – pogođen hotel u centru grada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar