Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ukrajinske ambasade u Mađarskoj, Italiji, Holandiji, Poljskoj, Hrvatskoj, Austriji, Španiji i Češkoj dobile su krvave pakete sa delovima životinjskih očiju.

Ministar spoljnih poslova u Ukrajni  Dmitro Kuleba izjavio je da je ovo verovatno dobro planirana kampanja pretnji i zastrašivanja.

Ovo je još jedna od pretnji, kao i pismo bomba koje je eksplodiralo u ukrajinskoj ambasadi u Madridu, nakon kojeg je jedan od zaposlenih povređen pre dva dana.

Potparol ministartva spoljnih poslova u Ukrajni Oleg Nikolenko skrenuo je pažnju na bezbroj drugih izjava objavljenim na Fejsbuku, uključujući vandalizovanje ulaza u ukrajnsku ambasadu u Vatikanu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Paketi koji su dostavljeni evropskim ambasadama i konzulatima“, dodao je, „bili su puni tečnosti karakteristične boje i imali karakterističani miris“, prenosi BBC.

Potparol Nikolenko je rekao da je španska policija ogradila područje oko ukrajinske ambasade u Madridu nakon što je primila sličan krvavi paket, dok je češka policija rekla da su paketi sa životinjskim tkivom poslani ukrajinskoj ambasadi u Pragu i konzulatu u Brnu.

Dodao da su ukrajinski konzulati i ambasade pojačali mere bezbednosti, prateći uputstva Dmitra Kulebe.

BONUS VIDEO: Eksplozija ispred ruske ambasade u Kabulu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar