Moskva napad dronovima Foto:REUTERS/Stringer

Ruski general Jurij Afanasevski teško je povređen u nedelju u pokušaju atentata u Lugansku, javlja ruska Gazeta.

Reč je o bivšem šefu carine na području okupiranog Luganska kojem je, pišu ruski mediji, ženska osoba predala mobilni telefon koji je kasnije eksplodirao, prenosi Gazeta.

„Eksplozija se dogodila u kući bivšeg šefa carine u Lugansku. U vreme eksplozije je tu bio i njegov sin. Obojica su zadobila višestruke povrede“, kažu svedoci za ruske medije i dodaju kako dvojac nije životno ugrožen. U napadu je navodno lakše povrede zadobila i generalova supruga.

Gazeta piše kako je žena koja je predala mobilni telefon s eksplozivom Afanasevskom već uhapšena i da je priznala zločin. Navodno je sin generala u napadu ostao bez tri prsta, prenosi 24sata.hr.

Ukrajinski mediji pišu kako iza napada stoji njihova bezbednosna služba.

PROČITAJTE JOŠ:

Afanasevski je dugi niz godina bio član FSB-a i navodno je jedan od glavnih finansijera Leonida Pasečnika, kojeg je Moskva postavila za šefa nepriznate Luganske narodne republike. Nakon FSB-a, gde je stekao čin generala otišao je da radi kancelarijski posao u ‘carinu’.

„Afanasjevski je ‘prao’ novac za finansiranje oružanih formacija koje su se borile protiv Ukrajine“, piše ukrajinska Pravda.

Zbog svoje upletenosti u ruske zločine je pod sankcijama EU-a, Velike Britanije, Kanade, Švajcarske i Japana…

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar