Foto: EU most wanted, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS

Na Jahorini je danas, u akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, uhapšen Mladen Samardžija (33) koji se do sada smatrao jednim od 50 najtraženijih begunaca za kojim je tragao Evropol, javlja Klix.ba.

Mladen Samardžija je rođen 1990. godine, a tereti ga se da je bio član međunarodne kriminalne grupe koja je delovala u okviru veće međunarodne kriminalne grupe iz Crne Gore pod nazivom „Kavački klan“.

Slovenska policija raspisala je poternicu za Samardžijom zbog izbegavanja dolaska na sud pred kojim se protiv njega vodi postupak za organizovani kriminal i trgovinu narkoticima.

Putem kriptovane Skaj komunikacije, koju širom sveta koriste mafijaši i kriminalci, koordinirao je isporuku ilegalne droge i novca te vrbovao nove pripadnike kriminalne grupe. Krivičnim delima sebi je protivpravno pribavio veliku imovinsku korist. Samardžija je označen kao opasan.

Pozivajući se na dokumente iz istrage, slovenski mediji su navodili da se Samardžija smatrao za dobavljača heroina koji je u avgustu 2020. bio meta prikrivenih istražitelja slovenske policije. Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na vrećicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju.

Inače, Samardžija je i prošle godine uhapšen na Palama, kada su mu u vozilu pronađeni 58.400 evra u gotovini i četiri mobilna telefona koji su zajedno s automobilom privremeno oduzeti. I tada je bilo poznato da se radi o jednom od najtraženijih begunaca, ali je pušten na slobodu jer ga od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo.

Takođe, Samardžija je u medijima spominjan i kao kum vođe „škaljarskog klana“ Jovana Vukotića koji je ubijen u Turskoj, piše Jutarnji list.

***

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za bacanje bombi na kuće porodice Kosmajac

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar