Foto: Shutterstock

Devojčicu je napao pas kojeg je njena porodica spasila iz azila. 24 sata pošto je proveo u njihovom domu pas je napao dete - progutašvi deo obraza devojčice.

Rebeka Bolin je 15. marta udomila trogodišnjeg psića Tater Tota iz lokalnog skloništa za životinje, nakon što je trogodišnja ćerka Emili Rork zatražila psa za kućnog ljubimca.

Međutim, majka dvoje dece je mislila da će dete umreti kada je Tater Tot sledećeg dana „pojeo deo Emilinog lica“.

Emili je nežno milovala psa po leđima dok su zajedno sedeli na podu dnevne sobe kada se ljubimac okrenuo, zarivši joj zube u obraze i usnu.

Štene je tada počelo brutalno da trese dete s jedne na drugu stranu dok je mama Rebeka vrištala „od užasa“ i pokušavala da ga natera da je pusti.

Nakon što je pas oslobodio stisak nekoliko sekundi kasnije, traumatizovano dete je brzo odvezeno u bolnicu u Luizijani, SAD – ali šteta je učinjena.

Šokantan napad ostavio je Emili sa pola desnog obraza koji visi, jer Rebeka tvrdi da joj je pas „pojeo“ deo lica.

Posledično oštećenje mišića ostavilo je dete bez mogućnosti da se osmehne.

Rebeka tvrdi da joj je rečeno da je pas mešanac labradora i retrivera, ali se sada plaši da je pas bio i mešanac pitbula.

Ona kaže da su Emili i Tater Tot bili „veoma slatki zajedno“ i da je pas čak dozvolio detetu da ga poljubi u njušku, čineći ujed potpuno neočekivanim.

Mama tvrdi da „nikada više neće verovati psu“ i upozorava druge roditelje da ne usvajaju psa ako imaju malu decu.

Foto: Shutterstock

Rebeka, iz Slidela u Luizijani, rekla je: „Imali su dobar odnos. Pas joj je dozvolio da mu ljubi lice, u njušku, pustio je da ga mazi i sve. To malo vremena koliko su bili jedno oko drugog, bili su veoma slatki jedno s drugim. Emili je sišla dole i mazila psa od potiljka do leđa, veoma, veoma nežno. Za nekoliko sekundi, zalajao je i zakačio joj se na lice, a zatim počeo da je trese s jedne na drugu stranu, dok ja u strahu vičem“.

„Kada ju je pas ugrizao i zakačio se za nju, nije ispustila ni zvuk. Telo joj je bilo mlohalo. U tom trenutku sam samo mislila da neće izdržati i da će umreti. Nisam znala kako da joj pomognem. Nisam mogla da skinem psa sa nje. Nastavila sam da vrištim. Ne sećam se kako sam odgurnula psa – blokirala sam ga. Njen obraz je bio jako sažvakan. Pas je progutao deo njenog lica“, dodala je.

Emili je prebačena u dečju međunarodnu pedijatrijsku bolnicu u Nju Orleansu gde je plastični hirurg zašio izbočine na obrazima, usnama i unutrašnjosti.

PROČITAJTE JOŠ:

Uprkos tome što je otpuštena 17. marta, Emilin oporavak je daleko od kraja, pošto je oštećenje mišića izazvano napadom ostavilo povređeno dete nesposobno da se osmehne na desnoj strani lica.

Tater Tot je odvela kontrola životinja dok je porodica bila u bolnici i potom je uspavan.

Rebeka tvrdi da joj je to iskustvo izazvalo „noćne more“ i da je ugriz ostavio Emili „strah od životinja“.

Traumatizovana mama sada upozorava druge roditelje sa malom decom da izbegavaju usvajanje psa, jer „nikada ne znate šta će se desiti“.

Porodica sada čeka operaciju koja će popraviti mišiće na Emilinom licu.

BONUS VIDEO: Ajkula se poigrava sa jatom riba

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar