Pacov Foto:Shutterstock

Stanovnici primorskog grada ostavljeni su da "žive u teroru" nakon što su ih napali "čudovišni" pacovi "veliki kao mačke".

Meštani u Tenbiju, u jugozapadnom Velsu, zabrinuti su da glodari oštećuju litice duž živopisne obale svojim ukopavanjem.

Rodžer Majls, čamdžija iz okoline, tvrdi da je problem postao ozbiljniji poslednjih meseci, rekavši: „Rano veče, sumrak, rano jutro, pacovi svuda po celom mestu. Postoji određeno područje gde vidite da su delovi litica na Kasl Hilu erodirani“.

Ženka pacova obično ima šest legla godišnje, od kojih se svako sastoji od do 12 mladunaca pacova.

Kako pacovi dostižu seksualnu zrelost četiri ili pet nedelja nakon rođenja, populacija od dva pacova može narasti do ogromnih 1.250 u periodu od godinu dana, sa potencijalom da poraste još više.

Drugi meštanin, Derek Braun, rekao je za Bi-Bi-Si: „Velika je briga strukturna šteta koja se nanosi litici“.

Gradonačelnik, Sem Skajrm-Blekhol, rekao je da savet „preduzima akciju“ pomažući da se postave desetine kutija za mamce za uklanjanje glodara, navodi Metro.

Međutim, jedan meštanin je za San rekao: „Ne možete ih ubiti brže nego što mogu da se razmnože. Jednom kada su ovde, ovde su da ostanu“.

Portparol Saveta Pembrokšira rekao je za Bi-Bi-Si da je „svestan problema sa glodarima“ i da radi na rešavanju tog problema.

PROČITAJTE JOŠ:

U međuvremenu, savet je pozvao javnost da ne hrani ptice i da ne ispušta hranu.

Gospođa Skajrm-Blekhol rekla je za Gardijan: „Postoje članovi javnosti koji hrane ptice, a oni pacove. Misle da su ljubazni, ali to nimalo ne pomaže tom pitanju“.

Dodao je da ljudi nisu odgovorni i da se ne otarase svog smeća kako treba stavljajući hranu u svoje opšte smeće, što znači da je pacovi pronalaze.

BONUS VIDEO: Žena ronilac pliva okružena jatom od dvadesetak ajkula i raža

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar