Foto: Tanjug/Chester County Prison via AP

Osuđeni ubica koji je trenutno u bekstvu nakon što je prošle nedelje pobegao iz zatvora u Pensilvaniji, pobegao je penjući se između dva zida da bi stigao do krova, navodi se u šokantnom novom videu.

Danelo Kavalkante (34) koji je služio doživotnu kaznu u zatvoru okruga Čester, snimljen je kamerom kako hoda do osamljenog područja u zatvorskom dvorištu i postavlja se između dva zida za koja se navodi da su udaljena oko 1,5 metara.

Foto: Tanjug/Chester County Prison via AP

Ubica se tada pojavio da proveri da li neko gleda pre nego što je stavio ruke na jedan zid, a noge na drugi, podupirajući svoje telo.

Zatvorenik je zatim krenuo unazad uz zid, nestajući iz vidokruga dok je stigao do krova da bi mogao da pobegne.

Iako izgleda da nema dodatnog video snimka Kavalkantea koji izvodi takav podvig, potpukovnik policije Pensilvanije Džordž Biven rekao je novinarima u sredu da je zatvorenik verovatno vežbao za vertikalni uspon.

Hauard Holand, vršilac dužnosti upravnika zatvora, dodao je da je čuvar na osmatračnici koji je mogao da primeti Kavalkantea na krovu od tada stavljen na administrativni odmor.

Foto: Tanjug/Chester County Prison via AP

Biven je rekao novinarima da je policija još jednom povećala područje potrage za Kavalkanteom jer je ubica i dalje neuhvatljiv nakon šest dana bekstva.

Kavalkante, brazilski imigrant koji je ilegalno ušao u SAD, dobio je doživotnu kaznu zatvora prošlog meseca zbog ubistva svoje bivše devojke Debore Brandao 2021. godine pred njeno dvoje dece.

Tužioci su tvrdili da je to učinio jer je Brandao nameravala da upozori policiju na aktivni nalog za njegovo hapšenje zbog još jednog navodnog ubistva u Brazilu 2017. godine.

Foto: Tanjug/David Maialetti/The Philadelphia Inquirer via AP

Nakon bekstva iz zatvora prošlog četvrtka, skoro 200 pripadnika policije pročešljava oblast istočne Pensilvanije u pokušaju da pronađe Kavalkantea.

Biven je u sredu sugerisao da je odbegli zatvorenik sada izgubljen i da verovatno ide na jug kako bi izbegao policiju.

PROČITAJTE JOŠ:

On je dodao da državna policija nastavlja da emituje poruku Kavalkanteove majke u kojoj ona moli da se njen sin preda.

U subotu je odbegli ubica viđen na stambenoj nadzornoj kameri oko 12:30 ujutru u bloku 1800 Lenape Road.

Foto: Tanjug/Steven M. Falk/The Philadelphia Inquirer via AP

Zatim je u ponedeljak uveče Kavalkante takođe snimljen kako prolazi pored kamere u Longvud Gardensu dva puta u roku od jednog sata – kada je išao na sever u 20:21 i kada se u 21.33 vratio na jug.

Još uvek je nosio zatvorske pantalone i svetlu majicu – iako je nekako uspeo da nabavi tamni ranac, rekli su tužioci.

Foto: Tanjug/Tyger Williams/The Philadelphia Inquirer via AP

Nekoliko stanovnika i službenika za sprovođenje zakona takođe je prijavilo da su videli odbeglog ubicu, a jedan čovek iz Pokopsona iz grada je rekao da je video Kavalkantea kako mu je upao u kuhinju oko 23:45 petak.

Foto: Tanjug/Chester County District Attorney’s Office via AP

Oko 18 časova vlasti su u ponedeljak primile još jedan izveštaj o mogućem viđenju Kavalkantea – ali ga nigde nije bilo kada je stigla policija.

Zvaničnici za sprovođenje zakona Pensilvanije i američka služba maršala sada nude nagradu od 20.000 dolara za informacije koje bi dovele do Kavalkanteovog hapšenja.

Foto: Tanjug/WPVI-TV/6ABC via AP

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar