Foto: Društvene mreže

Par iz Teksasa kidnapovan je uz pretnju oružjem od strane dvojice osumnjičenih koji su provalili u njihovu kuću i "nasilno" ih uveli u beli terenac pred njihovog petoro male dece.

Roditelji, koje su prijatelji identifikovali kao Samantu Eskivel-Zunig (38) i Riki Zuniga (37) upali su u zasedu u svojoj kući u Mišn Bel u sredu ujutro, izvestio je Dejli mejl.

„Osumnjičeni su razvalili vrata, ušli u kuću, uzeli dve odrasle osobe i pobegli sa lica mesta“, rekao je policajac iz San Antonija Rikardo Guzman za ABC 13.

Policija je saopštila da je stigla u rezidenciju nakon poziva oko 6 sati ujutru kako bi pronašla decu para – koja su sva mlađa od 17 godina. Deca su bila nepovređena.

„Pronašli smo pet maloletnika u kući. Nema povređenih”, rekao je Guzman.

Deca su policajcima rekla da su njihove roditelje odveli nepoznati osumnjičeni koji su par utovarili u beli terenac pre nego što su se odvezli, rekla je policija za KENS 5.

Motiv za otmicu nije saopšten.

Dok su vlasti tražile roditelje, prijatelji i porodica izašli su na društvene mreže kako bi izrazili nadu u njihov bezbedan povratak.

„Molim vas sve u ime Isusa Hrista, potrebne su nam molitve za moju porodicu/najbolje prijatelje Rikija i Samantu Zunigu! Svima nam je potrebno da se bezbedni vrate kući!” napisala je Ida DeLeon na Fejsbuku.

„Jutros je bilo tako teško poverovati da se ovo zaista dogodilo! Srce mi se slomilo za vas i decu! Molim te Gospode, dovedi ih kući zdrave, posebno za njihovu decu“, navodi se.

Džon Garsija mlađi je takođe molio svoje pratioce na Fejsbuku: „Čoveče, ako neko zna nešto, nema odmora dok se ovo dvoje, Riki i Samanta Eskivel-Zuniga, ne vrate kući“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bože, dolazio sam kod tebe manje od nekoliko puta u životu zbog nečega što sam zaista, zaista voleo ili što mi je bilo potrebno, ali ovo ovde, molim te u ime sina svog Isusa, pazi na mog brata i sestru i samo ih dovedi kući“, dodao je.

„Nemamo pojma gde su odvedeni, a policija i FBI istražuju“, napisala je žena koja se zove Mujer Fiera na Fejsbuku, identifikujući se kao Samantina rođaka.

„Kada sam odrastala, bila je moja komšinica i osoba koja mi je dala nadimak ‘Dušo’“, ispričao je Fiera.

„Molim se da uskoro može da se vrati kući svojim bebama“, dodala je.

Policija San Antonija traži od komšija da im predaju sve snimke nadzora koji bi mogli da otkriju više o kidnaperima i odakle su pobegli.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar