Foto: Granična policija BiH

Pripadnici Granične policije BiH, odsek za prikrivene operacije, danas su u jutarnjim satima na području Velike Kladuše, uspešno su realizovali Operativnu akciju Eskobar, koja je usmerena na razbijanje organizovanih kriminalnih grupa u vezi sa neovlašćenim prometom opojnih droga.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog počinjenja više krivičnih dela uhapšene su, zasad, četiri osobe, državljani BiH.

„Tokom operativne akcije, otkriveno je oko 6.000 stabljika indijske konoplje u namenski izgrađenom kampu za proizvodnju i uzgoj opojne droge marihuane, koja se distribuirala kako na unutrašnjem tako i na tržištu Evropske unije“, saopćili su iz Granične policije.

Foto: Granična policija BiH

Podrška Graničnoj policiji BiH u realizaciji ove operativne akcije bila je Jedinica za specijalnu podršku SIPA-e, s kojima Granična policija BiH.

Radi specifičnosti situacije i aktivnosti tokom realizacije, podrška Graničnoj policiji BiH pružena je i od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske. Operativna akcija se odvijala pod nadzorom Tužilaštva BiH, a učestvovalo je ukupno 110 policijskih službenika.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je važnost ove operativne akcije i zahvalio svima koji su učestvovali kako bi se realizovala dosad najveća operativna akcija GPBiH protiv zloupotrebe opojnih droga.

Foto: Granična policija BiH

„Centralna istražna kancelarija Granične policije, odsek za prikrivene operacije, realizovao je, dosad, najveću i najsloženiju akciju usmerenu na razbijanje organiziranih kriminalnih skupina koje se bave uzgojem i neovlašćenim prometom opojnih droga. Ovim putem im zahvaljujem na maksimalnoj angažovanosti i višemesečnoj istrazi uz korišćenja posebnih istražnih radnji, kao i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Hrvatske kao i Tužilaštvu BiH, uz čiju podršku je realizovana navedena operativna akcija“, rekao je direktor Galić.

Foto: Granična policija BiH

Akcija Eskobar je dosad najopsežnija operativna akcija GP protiv zloupotrebe opojnih droga, a odsek za prikrivene operacije Centralne istražne kancelarije GPBiH nastavlja aktivnosti na realizaciji operativnih akcija u vezi sa navedenim, saopštili su.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar