Foto: TANJUG/ FOTO STA/ Deniel Novakovic/ bg, DHMZ

Hrvatska, koja se danima unazad suočava sa superćelijskom olujom, i dalje ne može da odahne. Naime, u toj zemlji se i danas očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, koja će se naglo intenzivirati u drugom delu dana i tokom večeri kada se očekuje olujni vetar, ponegde praćen i gradom.

Kako prenosi Index.hr, najkritičnije će biti na severu zemlje.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 25 do 30 stepena u kopnenom delu, dok će na moru biti za nekoliko stepena toplije.

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

U središnjoj Hrvatskoj se očekuje promenjivo oblačno vreme sa sunčanim periodima. Popodne i uveče ponovo je moguća mestimična kiša, negde u vidu izraženijih pljuskova. Vetar severni, prolazno jak.

U planinskim predelima i na severnom Jadranu moguć́i su pljuskovi, poslepodne i uveče praćeni grmljavinom. Vetar umeren, jak uz nestabilnost, tokom dana jugozapadni i južni. Najviša dnevna temperatura na planinama oko 25 stepena, a na Jadranu oko 30 stepeni.

Meteoalarm u 3 regije

Narandžasti meteoalarm je aktiviran za tri regije – Zagrebačku, Gospićku i Osječku.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Na jugu Hrvatske i dalje nema promene – pretežno sunčano i vruće. Duvaće sa juga, ponegde sa jugozapada.

Pročitajte još:

Narednih dana doći će do smirivanja vremena na kopnu uz pretežno sunčano i postepeno toplije vreme. U nedelju ujutru može biti magle ili niske oblačnosti, a u ponedeljak će biti sunčanije.

U utorak će se u Hrvatskoj ponovo povećati šansa za lokalizovane pljuskove, posebno na zapadu prema kraju dana.

Na Jadranu se očekuje pretežno sunčano i toplo vreme. U utorak je u porastu verovatnoća lokalnih pljuskova u severnom delu. Vetar će biti slab do umeren jugozapadnog i jugoistočnog smera.

BONUS VIDEO Poplave u Obrovcu i izjave očajnih meštana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar