Nevreme Italija Foto:EPA-EFE/RICCARDO DALLE LUCHE

Više osoba povređeno je danas u nevremenu koje je zahvatilo Italiju, a najteže je pogođena Lombardija gde je izdat narandžasti meteoalarm.

Jedan muškarac je prebačen u bolnicu u teškom stanju u Veroni nakon što ga je tokom nevremena, praćenog jakom kišom i olujnim vetrom, udario grom, prenose italijanski mediji.

Dve osobe povređene su u okolini Breše, a u oblasti Bergama orkanski vetar čupao je drveće iz korena.

Italija nevreme
Nevreme u Italiji Foto:Orietta Scardino / Zuma Press / Profimedia

Drvo, koje je vetar iščupao iz korena, udarilo je u automobil u Bergamu, a četiri osobe, uključujući dvoje dece, povređene su u Trevilјu, u oblasti Bergama, kada je na njihovo vozilo palo stablo.

U Mantovi je padao grad rekordne veličine, dok je u oblasti Varezota grom izazvao požar na krovu jedne kuće.

U provinciji Breš u nevremenu su povređena dvojica 56-godišnjih radnika iz kompanije Alfa i oni su prevezeni u bolnicu.

Kako prenosi Republika, u Milanu je zabeležena jaka kiša i orkanski vetar, kao i u Monci. Vatrogasna jedinica je izvela preko 110 intervencija širom regiona.

Foto: EPA/MICHELE NACCARI

Mnogo zahteva za pomoć stiglo je i iz okoline Milana, posebno zbog poplava.

U mestu Gorgonzola olujni vetar nosio je krovove i čupao drveće, dok je u Abijategrasu kombi završio u kanalu, ali je vozač uspeo da izađe i nije povređen.

Pročitajte još:

U oblasti Mantove, grad je pogodio polјa kukuruza, soje, paradajza spremne za berbu, a stradali su i zasadi lubenica, dinja i bundeva. Nevreme je nanelo štetu i na krovovima kuća i pomoćnih objekata, kao i na plastenicima brojnih imanja.

Kako je upozorio poljoprivredni konzorcijum Koldireti, pojava grada posebno predstavlja nepovolјan klimatski fenomen od kojeg se polјoprivreda najviše plaši u ovoj fazi sezone zbog nepopravljive štete koju nanosi usevima.

Kako upozoravaju stručnjaci, to je fenomen koji se ponavlјa sve češće, a menja se i veličina grada, koja se, čini se, znatno povećala poslednjih godina, pa dostiže čak i obim teniske loptice.

BONUS VIDEO Nevreme uništilo Kragujevac

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar