Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia/Shutterstock

Globalna elita koja se na samitu u Davosu bavi najvećim svetskim problemima, među kojima je i rodna nejednakost, podstiče porast prostitucije u švajcarskom ski centru. Naime, potražnja za seksualnim uslugama vrtoglavo raste svake godine tokom susreta svetskih lidera i tajkuna koji dolaze iz celog sveta.

Tokom petodnevnog samita u Davosu, koji je počeo 16. januara, pratnja je rezervisana u istim hotelima u kojima odsedaju moćni šefovi država i njihovi zaposleni.

Jedna seksualna radnica po imenu Liana otkrila je da se oblači u poslovnu odeću kako se ne bi isticala među rukovodiocima, uprkos tome što je prostitucija legalna u Švajcarskoj.

Ona je za Bild rekla da redovno viđa Amerikanca koji posećuje Švajcarsku nekoliko puta godišnje i nalazi se među 2.700 učesnika konferencije.

Liana naplaćuje oko 700 evra za sat i 2.300 evra za celu noć, uz naknadno plaćanje putnih troškova.

Menadžer jedne agencije za eskort u Argauu, kaže da je već primila 11 rezervacija i 25 zahteva i očekuje da će još mnogo zahteva za usluge uslediti ove nedelje.

Ona je za 20 Minuten rekla: „Neki takođe rezervišu pratnju za sebe i svoje zaposlene za zabavu u hotelskim apartmanima“.

Salome Balthus, seksualna radnica i pisac, objavila je na Tviteru: „Sastanak u Švajcarskoj za vreme samita u Davosu znači gledati u njuške čuvara u hodniku hotela u 2 sata ujutro, a zatim deliti s njima čokoladice iz restorana i ogovarati bogate“.

Ovaj 36-godišnjakinja odseda u hotelu u blizini Davosa tokom celog samita, odbila je da otkrije ko su joj uticajni klijenti, ali je upozorila: „Vjerujte mi, ne želite da ulazite u spor sa njima“.

Švajcarski policajac otkrio je u istraživanju Tajmsa da je 2020. najmanje 100 prostitutki putovalo u Davos na samit.

Jedan od zvaničnih vozača foruma rekao je da je pokupio jednu seksualnu radnicu koja je tvrdila da ju je njen „šef naterao da spava sa starijim klijentom u hotelu za delegate“.

Među temama o kojima će se raspravljati na ovogodišnjem samitu su rat u Ukrajini, globalne stope inflacije, klimatske promene i nejednakost.

***

BONUS VIDEO: Palma poslao prostitutku ambasadoru u sobu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar