Foto: Tanjug/AP Photo

Na društvenim mrežama pojavio se snimak koji prikazuje trenutak kada je ruskom blogeru Vladlenu Tatarskom uručena statua koja skriva bombu.

Samo nekoliko minuta pre nego što ga je bomba eksplodirala i usmrtila Tatarskog i povredila 25 ljudi, ruskom blogeru uručena je statua u kafiću u Sankt Peterburgu.

Nejasno je ko stoji iza eksplozije, a Ukrajina je negirala umešanost. Ruski državni istražni komitet saopštio je da je otvorio istragu o ubistvu.

Tatarski je ubijen u eksploziji u „Street Food“ baru koji se nalazi u centru grada, a bomba je imala snagu od 200 grama TNT-a.

Telegram kanal koji se dovodi u vezu sa ruskom policijom, objavio je video na kojem se vidi kako Tatarski, s mikrofonom u ruci, uzima statuu vojnika sa šlemom.

Kako se navodi, eksplozija se dogodila nekoliko minuta kasnije. Povređeno je 25 osoba, a njih 19 prebačeno je u bolnicu na lečenje.

Neimenovani izvor rekao je da je bomba bila skrivena u minijaturnoj statui. Očevici navode da je nepoznata žena prišla Tatarskom i „dala mu figuricu koja mu je eksplodirala u rukama“ i ubila ga na licu mesta.

Drugi izveštaj o incidentu navodi da je u kafić postavljena bomba.

Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je potvrdilo smrt Tatarskog, saopštilo je da na mestu događaja rade zvaničnici Glavnog direktorata za krivične istrage, lokalne policije i hitne pomoći, te da se utvrđuju „uzroci i okolnosti“ napada.

Restoran je, inače, nekada pripadao Jevgeniju Prigožinu, osnivaču grupe Vagner koja se bori za Rusiju u Ukrajini, piše Dejli mejl.

***

BONUS VIDEO: Ukrajinci uništili rusko skladište u Bahmutu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar