Foto: Tanjug/Andres Leiva/The Palm Beach Post /AP

FBI je u ponedeljak izvršio pretres odmarališta Donalda Trampa Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi, u okviru istrage o rukovanju predsedničkim dokumentima, uključujući poverljia dokumenta koja su možda doneta iz Bele kuće.

Veliki broj Trampovih pristalica se okupio ispred njegove rezidencije na Floridi, kako bi bivšem predsedniku pružili podršku.

Oni su nosili zastave sa Trampovim likom i porukom „Održimo Ameriku sjajnom“, transparente i majice sa porukama podrške bivšem predsedniku, kao i kačkete na kojima je ispisano Trampovo ime.

Foto: Tanjug/Andres Leiva/The Palm Beach Post /AP

Sudeći po fotografijama, oni su čak blokirali deo puta u blizini odmarališta. Mnogi su bili razočarani novonastalom situacijom i postupanjem prema bivšem predsedniku.

Jedna pristalica je vikala da joj nije jasno kako FBI istražuje Trampa, a zaobilazi Hantera Bajdena, sina aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena, kao i supruga predsednice Predstavničkog doma SAD Nensi Pelosi.

Foto: Tanjug/Andres Leiva/The Palm Beach Post /AP

Hanterova istorija korišćenja nedozvoljenih suspstanci i veza sa međunarodnim poslovima je bila predmet kritika republikanaca na račun njegovog oca neko vreme. Bivši predsednik Donald Tramp često je napadao Džozefa Bajdena zbog borbe njegovog sina sa zavisnošću i, kako je govorio, korumpiranim poslovima u inostranstvu, tokom izborne kampanje 2020. godine.

Suprug Nensi Pelosi priveden je krajem maja pod sumnjom da je vozio u alkoholisanom stanju, u okrugu Napa u Kaliforniji, i da je učestvovao u sudaru dva vozila, saopštila je Saobraćajna policija Kalifornije.

PROČITAJTE JOŠ:

Pol Pelosi (82) je odveden u pritvorski centar okruga Napa nakon što je optužen da za dva prekršaja i njemu je određena kaucija od 5.000 dolara, prema podacima policije, ali on nije bio na spisku osoba koje su u pritvoru. Saobraćajna patrola Kalifornije je saopštila da je Pol Pelosi vozio „porše“ iz 2021. godine i da je u njegovo vozilo udarilo džip kojim je upravljao muškarac (48).

Podsećamo, Tramp je potvrdio da su FBI agenti upali u Mar-a-Lago i da su mu čak provalili i u sef.

„Moj prelepi dom, Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi je trenutno pod opsadom i okupacijom od strane velike grupe agenata FBI“, poručio je Tramp u saopštenju.

Pretres kuće Donalda Trampa podiže ulog za ministarstvo pravde i dolazi nakon što Tramp vodi pravne bitke na više frontova.

BONUS VIDEO FBI u Trampovoj vili

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare