Foto: printscreen Twutter

Gosti emisije Mesto susreta koja se emituje na ruskoj televizijskoj stanici NTV, stanici u vlasništvu medijske kuće Gasprom Media koja je naklonjena Kremlju, nisu se mogli dogovoriti da li je jedan muškarac postupio dobro ili loše kada je nedavno iz jednog autobusa u moskovskom predgrađu Dolgoprudniju na silu izbacio penzionerku koja je kritikovala rat u Ukrajini, javlja Njuzvik.

Penzionerka je tokom vožnje autobusom tvrdila da ruski vojnici koji se bore u Ukrajini nemaju dovoljno opreme te da na ratišta odlaze u gumenim čizmama, a u tenkovima sede na trošnim hoklicama.

„To je naše carstvo. Carstvo koje podupiru hoklice“, rekla je gospođa. Nedugo nakon toga, muškarac ju je na silu izvukao iz autobusa, a niko u tome nije ni pokušao da ga spreči, prenosi Jutarnji list.

Videozapis koji sadrži gospođin govor protiv rata u Ukrajini i Rusije te muškarčevo nasilničko ponašanja brzo se proširio društvenim mrežama, a mnogi su korisnici istih konstatovali da je muškarac preterao te da se poneo siledžijski.

NTV je spomenuti snimak emitovao tokom uvoda u emisiju Mesto susreta u kojoj se raspravljalo o tome treba li se s ideologijom krenuti već u vrtiću. U emisiji je konstatovano da je muškarac penzionerku iz autobusa izbacio jer ga je obuzela „patriotska ljutnja“.

Voditelj Mesta susreta Andrej Norkin rekao je da mu je bilo neugodno zbog incidenta kod Moskve, a politički komentator Aleksej Timofejev da je „strašno“ to što se gospođi dogodilo te da je da priča pokazala da u ruskom društvu „ima problema“. S druge strane, ruska parlamentarka Nina Ostanjina rekla je incident „grozan“, ali da „razume“ muškarčeve osećaje te da ih je u tom trenutku „tako izrazio“.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon što se drugi gosti emisije nisu složili s njenim viđenjem situacije, a drugi voditelji u emisiji Ivan Truškin rekao je da se muškarac nije dobro poneo. Ostanjina je potom tvrdila da je penzionerku „zavela propaganda“. Norkin je rekao da se treba pronaći drukčiji način za ophođenje s „žrtvama ukrajinske propagande“, a Truškin je rekao da se decu već u vrtićima treba izlagati porukama zvanične Moskve.

Njuzvik navodi da je ranije u emisiji tu ideju predložila upravo Ostanjina.

BONUS VIDEO: Život pod bombama u Bahmutu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar