FOTO: GOFUNDME

Dvojica tinejdžera koji su ubili bebu i ranili tri putnika nakon što su ukrali automobil i uništili ga, optuženi su samo za "prekršaj".

Dečaci od 14 i 17 godina ukrali su Hjundai sonatu i jurili niz put gde su projurili kroz raskrsnicu pre nego što su se sudarili sa kamionetom koji je išao u pravcu juga.

U kamionetu je bila odrasla žena, 34 godine, dvoje dece od 15 i 7 godina, i beba od samo šest meseci.

Šestomesečna beba, po imenu Kristijan Uvidia, preminuo je od zadobijenih povreda, potvrdila je kancelarija sudske medicine okruga Kuk. Preostala tri putnika, za koje se veruje da su njegova majka i dve sestre, zbrinuti su u obližnjoj bolnici Stroger, saopštila je policija.

GoFundMe kreirao je član porodice Anelise Rivera. Ona je rekla da je porodica „razorena“ i „slomljena“.

Govoreći o nesreći, koja se dogodila u Čikagu, u SAD, na stranici za prikupljanje sredstava, rekla je: „U tom trenutku, naši životi su promenjeni zauvek. Naš slatki dečak Kristijan, ili kako ga kod kuće zovemo ‘Kristiansito’, izgubio je život sa šest meseci. Doživeo je udar koji mu je slomio lobanju, zbog čega mu je mozak otekao i na kraju ga ubio“.

Dalje je rekla: „Nedostajaće nam njegov slatki osmeh, jer je bio radost svima koje je sreo“.

Još jedna stranica GoFundMe koju je pokrenuo prijatelj porodice kaže da je beba Kristijan umrla „nakon što je pretrpela krvarenje u mozgu u saobraćajnoj nesreći“.

Tinejdžeri se suočavaju samo sa prekršajnim prijavama, a svaki od njih je optužen po jednoj prekršajnoj tački za ulazak na posed u vezi sa nesrećom u čikaškom naselju Vest Garfild Park, saopštila je policija Čikaga.

Dvojica dečaka su jurila na Zapadni Vašington Roud i udarila u kamionet na Severnoj Kostner aveniji, oko 17 časova 16. aprila.

Međutim, istraga je u toku i optužbe protiv tinejdžera mogle bi da budu nadograđene nakon što policija završi istragu. Od nedelje, 23. aprila, portparol čikaške policije rekao je za Njujork post da više nije podignuta optužnica protiv tinejdžera.

U intervjuu za Fok32 Čikago, Rivera je prekršajnu prijavu nazvao „obeshrabrujućom“.

„Vaša, koliko god minuta duga vožnja, potpuno nam je uništila život“, rekla je.

U ukradenom automobilu su navodno bila još dvoje tinejdžera, ali oni nisu optuženi.

PROČITAJTE JOŠ:

Nesreću je snimio Šon Voker, lokalni stanovnik. On je za Foks njuz 32 rekao: „Beba nije disala, pa smo počeli da radimo CPR. Moja glavna stvar je bila da vratimo puls bebi.“

Njegove video kamere su snimile kako Ford pikap vozi na sever pre nego što ga je udario Hjundai. Hjundai se zaustavio kod rasvete, dok je kamion navodno udario u veliko drvo.

Porodica malenog Kristijana rekla je da je on upravo napunio šest meseci dan pre nesreće.

Vatrogasne ekipe su pozvane na lice mesta kako bi pokušale da izvuku porodicu iz smrskanog kamiona, a zatim su ih hitno prevezli u bolnicu u teškim povredama.

Policija je provela više od četiri sata na licu mesta proveravajući video i razgovarajući sa svedocima.

BONUS VIDEO: Pomahnitali muškarac ubio pet kolega i sve prenosio uživo na Instagramu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar