Foto: Shutterstock

"Pobožna" majka "izgladnjivala je svog trogodišnjeg sina do smrti" tokom verskog posta, saopštio je sud.

Olabisi Abubakar optužena je za ubistvo iz nehata nakon što je njen neuhranjeni sin Tajvo pronađen mrtav u porodičnoj kući u Ketajsu u Kardifu.

Sud je čuo da je „duboko religiozna“ Abubakar postila kako bi „sprečila“ korona virus – i navodno je primorala sina Tajvoa da učestvuje.

Policija je upala u njihov stan tako što je skinula vrata sa šarki i pronašla Taivoa mrtvog na kauču na razvlačenje sa svojom 42-godišnjom majkom u blizini u junu 2020. godine.

Tužilac Mark Heivud KC rekao je: „Policiju je na adresu pozvala osoba koja je postala zabrinuta za bezbednost porodice“.

Hejvud je rekao da je Abubakar, rođena u Nigeriji, koja je tražila azil u Velikoj Britaniji, „ležala na sofi, i bila je primetno mršava, neuhranjena i dehidrirana“.

Rekao je da je Tajvo bio „mršav i hladan na dodir“ i dodao: „Bilo je jasno da je Tajvo već neko vreme mrtav“.

Hejvud je rekao da su prozori u stanu bili zatvoreni i da je „prožimao miris raspadanja i fekalija – bilo je prljavo i okolo su ležale zaprljane pelene“.

Hejvud je rekao da je Abubakar „namerno zanemarila“ Tajvo tako što „nije obezbedila hranu i vodu dečaku“.

Rekao je: „Olabisi Abubakar je bila duboko religiozna hrišćanka za koju je post deo njene vere“.

Rekao je da će ona postiti kao „čin predanosti, ali je navedeno da deca koja se smatraju premladom ne bi trebalo da poste“.

Sud u Kardifu je čuo da je Abubakar, zbog straha od koronavirusa i njenih molitvi bez odgovora, naterala Tajvoa da joj se pridruži u postu „bez hrane i vode“.

Hejvud je rekao da kada su lekari pregledali telo dečaka posle njegove smrti, on je imao samo 9,8 kg.

On je rekao da obdukcija koju je izvršio patolog dr Stiven Ledbiter nije pronašla nikakve dokaze osim pothranjenosti i dehidracije da su uzrok njegove smrti.

Sud je čuo da majka nije bila u crkvi od početka karantina u martu 2020. pa je obavljala molitve i postove kod kuće tražeći od Boga pomoć oko koronavirusa i njenog imigracionog statusa.

U policijskim intervjuima Abubakar je negirala da je Tajvo učestvovao u postu i insistirala je da je „dobro jeo“, ali činilo se da je zapisi koje je pronašla policija sugerisali da je pisala kako je njen sin postio.

PROČITAJTE JOŠ:

Tvrdila je da je poslednji put jeo „Vetabik za doručak i kašu za večeru“ 26. juna, ali se ona onesvestila pre nego što je policija stigla u njen dom 29. juna.

Hejvud je dodao: „Okrutnost prema Tajvu dovela je do njegove smrti“. Majka je optužena po dve tačke za okrutnost prema deci u vremenu koje je prethodilo smrti njenog sina.

Ona je optužena da je Tajvu nanela „nepotrebnu patnju ili povredu zdravlja“ pre njegove smrti.

Porotnicima je rečeno da se Abubakar pojavljuje putem video veze iz bolnice pošto joj je dijagnostikovana paranoidna šizofrenija.

Abubakar negira ubistvo iz nehata i dve tačke optužnice za okrutnost dece na sudu u Kardifu. Suđenje se nastavlja.

BONUS VIDEO: Pomahnitali muškarac ubio pet kolega i sve prenosio uživo na Instagramu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar