Foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

Nemački biznismen Hans-Peter Mek (62) nestao je na Tajlandu pre nekoliko dana, a tajlandski mediji javljaju da je njegovo telo pronađeno raskomadano u zamrzivaču.

U ponedeljak uveče, tajlandski mediji su izvestili da policija pretražuje kuću u blizini Pataje na Tajlandu, a istražitelji su pronašli muško telo u zamrzivaču.

Prema internet platformi Thailand Daily News, zamrzivač s telom otkriven je u kući u nizu u selu u provinciji Čon Buri. Najveće tajlandske novine ThaiRath takođe izveštavaju o smrti Hans-Petera Meka.

Navodno, nemački biznismen je mučen, a potom raskomadan, piše Bild.

Posao sa smrtonosnim posledicama?

Mek je nestao utorka, 4. jula, a nedavni snimci nadzornih kamera izazvali su strahove da je on možda bio žrtva zločina.

︎Tog utorka, Mek, koji živi na Tajlandu i tamo radi kao prodavac nekretnina, očigledno je želeo da sklopi unosan posao: kupovinu vile na Koh Samuiju i dvorane za boks. Cena za obe nekretnine prema tajlandskim medijima: oko 700 miliona bahta tj. oko 18,2 miliona evra).

U tu svrhu, 62-godišnjak se sastao sa nepoznatom osobom ženskog pola. Sigurnosne kamere bara snimile su dolazak, susret sa ženom i Mekov odlazak u njegovom sivom Mercedesu. Sastanak je trajao oko pola sata.

To su poslednje slike Nemca, a Mekova partnerka dobila je još dvi SMS poruke od njega tokom sastanka, ali tada više nije uspela da dođe do svog dečka.

Prema navodima policije, Mekov mobilni telefon poslao je poslednji signal iz provincije Sa Kaeo, oko 230 kilometara od Pataje. Njegov Mercedes je otkriven četiri dana kasnije, očigledno pažljivo očišćen.

Policija tvrdi da su napadači želeli da unište dokaze. Međutim, posle nestanka biznismena, sa njegovog računa je u inostranstvo prebačeno 52.000 evra. Policija ispituje tri osumnjičene osobe.

***

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar