Ramzan Kadirov Foto: Taisiya Borshigova / TASS / Profimedia

Čečenski lider Ramzan Kadirov ima ozbilnjih zdravstvenih problema, a prema informacijama koje kruže reč je o bolesti bubrega.

Navodi se da je predsednik vlade Čečenske Republike Ičkeria u egzilu, Akhmed Zakajev, rekao je da Kadirov ima ozbiljne probleme s bubrezima.

Upravo zbog toga pojavila su se nagađanja da je to glavni razlog zašto se nije pojavio 21. februara na obraćanju Vladimira Putina Saveznoj skupštini.

Bild je takođe izvestio da je glavni lekar odeljenja za nefrologiju medicinskog centra Burjel nedavno stigao u Rusiju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Spominje se da Kadirov ne veruje ruskim lekarima, prenosi Jutarnji list.

PROČITAJTE JOŠ:

Ranije je Zakajev rekao za ukrajinski TV kanal Sloboda da je Kadirov bolestan i da je zavisnik od droga. Kako ističe, 15 godina je uzimao „energetske tablete“. Zakajev je prema pisanju medija kazao i da je Kadirov zavisnik od tih tableta.

„Ne može se kontrolisati bez njih. I zato postoji tolika pretpostavka da je bolestan i da je poslat negde na odmor da se odmori, ali na lečenje da se osvesti“, navodno je rekao.

U isto vreme, novinar Džejson Smart je na Tviteru pozivajući se na izvor u Rusiji, napisao da „Kadirovu otkazuju bubrezi“.

BONUS VIDEO: Putin o ratu u Ukrajini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar