Foto: Facebook/Hasičský a záchranný zbor

U ponedeljak ujutru u Slovačkoj kod grada Kuti u pravcu Češke dogodila se stravična saobraćajna nesreća.

Nesreća u kojoj su učestvovali kamion i mađarski autobus dogodila se na auto-putu prema gradu Kuti na odmorištu Zavod.

Mediji pišu da je jedan od svedoka koji je prolazio pored mesta nesreće rekao da je „pola autobusa ispod kamiona“.

Policija je saopštila da je na licu mesta 37 povređenih. Prema informacijama portala Nova Časa, u nesreći je stradala 1 osoba, a broj povređenih raste, prenosi Cas.ck.

„Trenutno su 3 spasilačka helikoptera upućena na teren zbog saobraćajne nesreće autobusa i kamiona, koja se dogodila na autoputu D2 u pravcu Kutija“, navodi se. Na licu mesta su i brojne ekipe hitne pomoći.

Policija je na terenu, istraga je u toku, a saobraćaj se preusmerava na okolne puteve.

„Upozoravamo vozače da je došlo do saobraćajne nezgode autobusa i kamiona na nivou odmorišta Zavod na autoputu D2 u pravcu Češke. Policijski službenici Regionalne saobraćajne inspekcije u Bratislavi trenutno se preusmerava drumski saobraća. U vezi sa situacijom, navedena deonica autoputa će biti duže vreme zatvorena. Auto-put D2 u pravcu Češke je zatvoreno. Istraga o saobraćajnoj nesreći je u toku“, obaveštava Jana Šimunkova, portparolka Regionalne direkcije saobraćajne službe u Bratislavi.

PROČITAJTE JOŠ:

O nesreći su se oglasili i vatrogasci.

„Vatrogasci trenutno reaguju na tešku saobraćajnu nesreću koja se dogodila na 15,5 kilometru na autoputu D2 u pravcu grada Kuti. U nesreći je došlo do sudara autobusa i kamiona. Trenutno reaguje 28 pripadnika Hitne pomoći iz Malacije i Bratislave. Oni pružaju prvu pomoć povređenima i oslobađaju zaglavljena lica iz autobusa. Prema trenutnim informacijama, 37 putnika je zadobilo povrede različitog stepena. Podatke o broju povređenih ćemo postepeno ažurirati“, objavili su vatrogasci na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar