Foto: APFootage / Alamy / Alamy / Profimedia, US Coast Guard/Mega / The Mega Agency / Profimedia, US Coast Guard/Mega / The Mega Agency / Profimedia

Muškarac koji je usred noći s kruzera pao u more Meksičkog zaliva ispričao je kako je preživeo 20 sati u talasima, koliko je trebalo spasiocima da ga nađu.

Njegovo lociranje i preživljavanje samo je po sebi malo čudo, ali Džejms Majkl Grajms ispričao je kako svoj život duguje instinktu i borbi za život.

On je u emisiji „Dobro jutro, Amerika“ rekao da je štedeo snagu koristeći tehnike plivanja za održavanje na površini. Njegova borba za život počela je dan uoči američkog Dana zahvalnosti, malo nakon što se oko 23 sata digao od stola na brodu . Sestri je rekao da ide da spava. To je poslednje čega se seća iako kaže nije bio pijan.

Foto: APFootage / Alamy / Alamy / Profimedia

Popio je nekoliko pića, rekao sestri gde ide, a sledeće čega se seća je sebe u moru na pola puta između Nju Orleansa i meksičkog ostrva Kozumel. Sledećih 20 sati proveo je boreći se s morem, ali i meduzama te velikom ribom s perajom koju nije prepoznao, ali kaže da nije morski pas.

„Jako mi je brzo prišla, zaronio sam i video je. Ali mislim da to nije bio morski pas. Imala je spljoštena usta, krenula je prema meni i udarila o moju nogu. Drugom nogom sam je šutnuo“, kaže on dodajući da se prepao jer nije znao o kojoj je ribi reč.

Foto: US Coast Guard/Mega / The Mega Agency / Profimedia

Dok je padala noć, a Grajms još čekao spasioce, morao je da jede ono što je plutalo oko njega kako bi održao energiju. Među ostalim je pojeo i komad bambusove daščice.

„Dala mi je u ustima ukus nečega što nije slana voda“. On ističe da nikada nije hteo da veruje da neće biti spasen iz vode, a to se dogodilo u 20.25 na Dan zahvalnosti, kada je mornar s tankera Obalne straže uočio Grajmsa i izvukao ga na suvo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar