Foto: Profimedia, Društvene mreže

Ruski lovac SU-30 srušio se danas nakon poletanja iz vojne baze na dvospratnicu i Irkutsku. Prve fotografije sa mesta pada aviona pokazuju veliki požar, a lokalne vlasti su saopštile da hitne službe rade na saniranju štete.

Agencija RIA Novosti navodi da je Suhoj-30 poleteo iz fabrike aviona i srušio se na dvospratnu kuću u u okrugu Novo-Lenjino.

Nakon toga je izbio veliki požar koji je zahvatio 200 kvadratnih metara.

„Prema preliminarnim podacima, avion SU pao je na dvospratnu kuću u ulici Prževalskog u Irkutsku“, navodi se u saopštenju lokalnih vlasti na Telegramu.

Na mestu pada trenutno se nalaze spasioci i predstavnici drugih službi.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ovo je drugi put u poslednjih nedelju dana da se ruski vojni avion srušio u naseljenu oblast. Prošle sedmice, u padu bombardera Su-34 na stambenu zgradu na jugu Rusije poginulo je 14 civila, među kojima je troje dece. Piloti su se katapultirali pre pada.

Ruska novinska agencija RIA je objavila da se nesreća dogodila tokom trenažnog leta s vojnog aerodroma. Agencija je citirala ministarstvo obrane koje je reklo da su piloti prijavili da se motor zapalio pri poletanju, a da se gorivo u avionu zapalilo kada je udario u zgradu.

BONUS VIDEO Mesto pada ruskog aviona i ispovesti stanara iz razrušene zgrade

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar