Megan Markl i princ Hari
Megan Markl i princ Hari Foto:JULIAN SMITH / AFP / Profimedia

Omraženi princ Hari i njegova supruga Megan Markl, pre nekoliko dana su navodno doživeli katastrofalno iskustvo nakon jednog prestižnog događaja u Njujorku kada je za taksijem kojim su se vraćali kući, pojurio niz vozila u kojima su bili paparaci, pri čemu je došlo do više sudara. Ipak, kritičari ovog para sugerišu na to da je više nego čudno to što ova "jurnjava" neodoljivo podseća na onu u kojoj je poginula Harijeva majka, princeza Dajana 1997. godine. Zbog toga, gotovo čitava internet zajednica smatra da je ovo još jedan pokušaj privlačenja pažnje, kakvih je u prošlosti bilo pregršt - pre svega pompeznim intervjuom koji je par pre nekoliko godina dao Opri Vinfri, a zatim i Harijevim memoarima koji su izazvali oprečne, ali veoma burne reakcije javnosti.

Naime, portparol para je saopštio da je jurnjava sa paparacima trajala više od dva sata.

Foto: BeautifulSignatureIG / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

„Rezultirala je višestrukim bliskim sudarima u kojima su učestvovali drugi vozači na putu, pešaci i dva policajca njujorške policije“, naveo je portparol.

Navodno su ih jurili raznim vozilima, uključujući automobile, skutere, mopede i električne bicikle. Pojedini mediji su čak saopštili da su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa morali da zamene automobile tokom potere.

Međutim, sasvim drugačije saopštenje stiže iz njujorške policije, kojoj je incident i prijavljen. Policija je potvrdila navode para i obezbeđenja, ali odlučno negirala da je bilo ko bio ugrožen.

Foto: WAYZ / BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kako su naveli, policija je „pomogla privatnom obezbeđenju u zaštiti vojvode i vojvotkinje od Saseksa jer su brojni fotografi otežavali prevoz para do njihovog odredišta“.

Džulijan Filips, zamenik komesara njujorške policije, rekao je kako nije bilo prijavljenih „sudara, povreda ili hapšenja“.

Takođe, ono što je prema mišljenju mnogih ovde sporno jeste to što, Hari po ko zna koji put pokušava da u javnosti predstavi da on i Megan, trpe istu represiju kakvu je trpela njegova majka Dajana i to baš u trenutku kada njihova popularnost naglo opada.

Foto:Fernando Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Uvek su oni „crne ovce“

Njihovi „mrzitelji“ sugerišu i da je ovo još jedan pokušaj Harija da sebe prikaže žrtvom.

Tome je, kako navode, prethodilo to što su Harijevi memoari „Rezerva“ prošli gore nego što je par očekivao. I u njima je sebe i Megan predstavio kao „crne ovce“ Bakingamske palate.

Podsetimo, Hari je u autobiografiji izneo „prljav veš“ kraljevske porodice, uključujući i incident sa bratom Vilijamom koji ga je navodno napao u Londonu 2019. godine, i to nakon svađe zbog njegove žene Megan Markl.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Adam Butler, File

Opisujući sukob u svom domu u Londonu 2019. godine, Hari kaže da je njegov brat Vilijam Megan nazvao „teškom“ i „nepristojnom“ što je, kako je naveo, bilo ponavljanje onoga što su o njegovoj supruzi pisali mediji.

„Svađa je izbila u našoj kući u Londonu 2019. godine, rekao sam mu da se ponaša iracionalno, a on je nazvao Megan teškom, nevaspitanom i svađalicom. Odgovorio sam mu da mi ponavlja kao papagaj ono što štampa piše o njoj, a onda je počeo da urla na mene“, prisetio se princ.

Princ navodi da je sukob uskoro eskalirao, i da ga je Vilijam „uhvatio za kragnu, pokidao ogrlicu i oborio na pod“.

Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ, EPA-EFE/PETER FOLEY

„Vilijam mi je odgovorio – hajde, vrati mi udarac. Tako smo se svađali kada smo bili deca. Odbio sam i on je otišao, malo kasnije se vratio i izvinio. Okrenuo se na izlasku i rekao mi da Megan ne mora da zna za incident. Pitao sam, misliš za napad? Odgovorio mi je da me nije napao“, napisao je Hari.

Intervju sa Oprom koji je promenio sve

Ipak, to nije jedini pokušaj kraljevskog para da skrene pažnju na sebe. Prethodni, koji ujedno predstavlja i najjači udarac, jeste onaj iz 2021. godine kada su Hari i Megan intervjuom koji su dali Opri Vinfri, šokirali ceo svet.

Tokom tog intervjua Megan je navela kako je pomišljala na to da počini samoubistvo, i da je zatražila pomoć od kraljevske palate, ali uzalud.

Princ Hari i Megan Markl
Princ Hari i Megan Markl Foto:AIex Todd / Avalon / Avalon / Profimedia

„Rekli su mi da se saosećaju samom ali da ne mogu ništa da urade da me zaštite jer nisam zaposlena u instituciji“, rekla je tada Megan.

Zatim, vojvotkinja je tvrdila i da se dok je bila trudna sa Arčijem povelo pitanje koju će boju kože imati njeno dete.

Pročitajte još:

„U tim mesecima kada sam bila trudna, govorili su mi da neću dobiti obezbeđenje ni titulu ali su se isto tako brinuli koliko će mu biti tamna koža“, rekla je Megan koja je mulatkinja.

Takođe, princ Hari je tada rekao da je njegov otac, princ Čarls prestao da mu se javlja kada je par „dao ostavku“ na svoje funkcije u kraljevskoj porodici. Rekao je i da previše poštuje kraljicu da bi je nešto slagao.

„Tri puta sam razgovarao sa bakom i dva puta sa ocem pre nego što je prestao da mi se javlja. A onda mi je rekao da mu sve šaljem pisanim putem“, rekao je Hari.

Hari je otkrio i da još od 2020. ne dobija novac od Kensingtonske palate. Zbog toga, a i zbog potrebe da plati obezbeđenje, se par odlučio na vrlo unosne ugovore sa brojnim kompanijama.

BONUS VIDEO Hari i Megan: Ko je oterao Sasekse sa kraljevskog dvora? – gosti Duška Jovanović i Ivan Radojčić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar