Foto: REUTERS/Dinuka Liyanawatte

Nasilne demonstracije u Šri Lanki se nastavljaju istim intenzitetom, a u poslednjem okršaju sa policijom povređeno je 30 demonstranata.

Nezadovoljni građani Šri Lanke sada zahtevaju ostavku premijera nakon što je predsednik pobegao na Maldive. Oni su prvo ušli u kabinet Ranila Vikremesinge, iako je policija suzavcem pokušala da ih otera od zgrade. Tada je povređeno više desetina ljudi, a na kraju su upali i u njegovu privatnu rezidenciju.

Pročitajte još:

Nakon što su prodrli u zgradu, građani su izašli na balkone i slavili. Gotovo istovremeno stiglo je saopštenje iz Parlamenta da će odbegli predsednik Gotabaja Radžapaksa danas zvanično podneti ostavku.

Podsetimo, premijer Vikremesinge proglasio je danas vanredno stanje celoj zemlji i policijski čas u pojedinim delovima, nakon što je predsednik Radžapaksa pobegao jutros na Maldive, u trenutku masovnih protesta zbog ekonomske krize na ostrvu.

Gotabaja je pobegao vojnim avionom na Maldive, sa suprugom i dvojicom bezbednosnih službenika. Begom iz Šri Lanke okončana je vladavina moćne porodice Radžapaksa, koja je dve decenije dominirala politikom ove južnoazijske države.

BONUS VIDEO: Upad demonstranata u predseničku palatu u Šri Lanki

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram