Kalifornija pucnjava Foto:Tanjug/Gabrielle Lurie/San Francisco Chronicle via AP

Sedmoro ljudi je ubijeno u dve odvojene pucnjave u Kaliforniji, na jednoj farmi pečuraka i špediterskoj kompaniji južno od San Franciska, a osumnjičeni je uhapšen, saopšteno je iz kancelarija šerifa okruga San Mateo.

Napadač je identifikovan kao 67-godišnji Čang Li Zao.

On je, bez opiranja, uhapšen dva sata posle napada u ponedeljak na parkingu jedne od policijskih stanica okruga San Mateo, objavio je San Francisko Kronikl.

Li Zao je uhapšen nakon što se dovezao u blizinu šerifove kancelarije u okrugu San Mateo.

Na snimku ABC 7 vidi se kako policajci primoravaju čoveka da legne na zemlju na parkingu. Muškarac je nosio belu kapu, prsluk i crvenu košulju dugih rukava. U njegovom automobilu je pronađeno oružje.

Zvaničnik okruga San Mateo, Dejv Pajn, saopštio je da su četiri osobe ubijene na farmi pečuraka, a tri u špediterskoj firmi na periferiji grada Halfmun bej, na oko 50 kilometara južno od San Franciska. Jedna od žrtava je pronađena ranjena i ona je sa povredam opasnim po život prenačena u medicinski centar Stanford.

Još se ne zna na koji način su dve pucnjave povezane, iako je Pajn izjavio da je osumnjičeni radio za jednu od te dve firme. Napadača je opisao kao „nezadovoljnog radnika.“

Lokalni policijski zvaničnici naveli su da su neke osobe ubijene pred decom koja su se uoči ubistva vratila iz škole.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar