Marinika Smirnova Foto: Darren Fletcher / News Licensing / Profimedia

Naslednica kompanije za proizdovnju votke Smirnof i bivša mis Rusije kažnjena je sa skoro 1.000 funti (1.160 evra) nakon što ju je aktivista za bezbednost na putevima uhvatio kako se vozi kroz Hajd park dok je koristila telefon.

Marinika Smirnova (40) bila je u svom luksuznom Poršeu u blizini svoje kuće sa šest spavaćih soba vredne 4,7 miliona funti u Kensingtonu, u zapadnom Londonu, kada ju je snimio jutjuber ‘CiclingMikei’.

Ruska manekenka i plesačica osuđena je na Magistratskom sudu Lavender Hil zbog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje nakon što se nije pojavila.

Ona je kažnjena sa 220 funti plus troškovi od 620 funti, rečeno joj je da plati doplatu od 88 funti i dobila je šest kaznenih poena nakon incidenta 10. decembra prošle godine.

Biciklistički Majki – pravim imenom Majkl Van Erp (50) – šetao je kroz kraljevski park kada je ugledao Smirnovu za volanom njenog crvenog Poršea 911 Targa 4S, koji ima personalizovanu registarsku tablicu „SM11NOV“.

Holanđanin rođen u Zimbabveu objavio je susret sa Smirnovom na svom Jutjub kanalu, a snimak načinjen GoPro kamerom je takođe pušten na sudu sudijama za prekršaje.

Van Erp je na suđenju rekao: „Bilo je 13 časova i hodao sam sa biciklom po trotoaru u Hajd parku i primetio sam crveni Porše u redu saobraćaja. Primetio sam da vozač koristi mobilni telefon. Držala je glavu dole u krilu i jasno sam mogao da vidim da je vozač na telefonu“.

Van Erp je kružio oko zadnjeg dela Poršea i pedalirao do vozačeve strane.

Dodao je: „Video sam osvetljen ekran na telefonu i neke promene u aplikacijama kroz koje se kretala. Dok sam se naslonio, odložila je telefon i pogledala u mene – prezriv pogled i ne krivim je za to. Nisam prepoznao vozača, ali sam je od tada pretražio i ona je pomalo poznata ličnost. Tražim ponašanje na putu, a ne određene ljude ili određene automobile“.

Smirnova nije odgovorila na policijsku ponudu o fiksnoj kazni i zatražila je da se suđenje u kratkom roku odloži jer je van zemlje.

Međutim, sudije su to odbile i osudile je. Predsedavajući Veća Džon Suns rekao je: „Telefon je bio u njenoj ruci i osećamo da je korišćen“.

Marinika Smirnova Foto: Darren Fletcher / News Licensing / Profimedia

On je takođe rekao Van Erpu na kraju suđenja: „Ono što radite je razumno i pomažete policiji u prikupljanju dokaza“.

Smirnova je ćerka sovjetske šampionke gimnastičarke Elene Kolesnikove i nećaka Pjotra Smirnova – jednog od braće Smirnov koji su bili zvanični dobavljači Smirnof votke na dvoru cara Nikolaja II.

PROČITAJTE JOŠ:

Smirnova, koja je ranije viđena kako se druži sa zvezdama uključujući Džonija Depa i Džonatana Risa Majersa, takođe se pojavila u rijaliti TV emisiji „Upoznajte Ruse“ 2013. godine, dokumentujući živote bogatih Rusa u Londonu.

Pomenuti aktivista koji je nju snimio da koristi telefon je uhvatio i druge poznate vozače koji koriste svoje telefone dok su za volanom, kao što je filmski režiser Gaj Riči kome je zabranjeno da vozi šest meseci u julu 2020. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar