Mirko Šarović
Mirko Šarović Foto: EPA/NED ALLEY

Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je da srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik predstavnike opozicionih stranka iz Republike Srpske nije upoznao sa svojom idejom o mogućnosti povratka srpskih predstavnika u institucije BiH.

„Čuli smo da je Dodik danas rekao da radi na povratku u institucije BiH. To je sve, ne znamo šta se iza toga krije, videćemo u Narodnoj skupštini RS-a. Ne bih da gatamo šta je on mislio“, kazao je Šarović novinarima u Sarajevu.

PROČITAJTE JOŠ:

Predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović rekao je da očekuje da se prevaziđe „Inckova odluka“ uz unutrašnji dogovor u parlamentu BiH i da se zakoni donose bez nametanja.

„To je jedan od izazova nas u Republici Srpskoj, a tu su i zaključci Narodne skupštine RS-a koje treba poštovati. Videćemo u narednim danima šta je politički dogovor vladajuće koalicije SDA, SNSD i HDZ, da li su zakopali ratne sekire, pa će ih opet otkopati“, kazao je Borenović.

Dodik je ranije danas izjavio da su srpski predstavnici spremni da učestvuju u radu državnih institucija ako se usvoji novi zakon koji bi, kako je naveo, sprečiti zloupotrebu „Inckovog zakona“ o zabrani negiranja genocida.

„RS će predložiti poseban zakon u kojem će se tražiti da se kazni sa pet godina zatvora svako ko određeni kolektivitet – BiH, RS, FBiH, Brčko ili kantone nazove genocidnim, kao i bilo koju nacionalnu grupu“, rekao je Dodik novinarima u Sarajevu.

Bonus video: Reakcija Milorada Dodika posle sankcija SAD

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar