Herson, Ukrajina, Rusija, ruski vojnici, ruska vojska
Foto: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia

Ukrajinska policija je uhapsila je ruskog vojnika (42) koji se šest meseci skrivao u napuštenim zgradama nakon oslobođenja Harkovske oblasti.

„Nakon što smo ga pretražili, ispostavilo se da je muškarac iz okoline Moskve i da je služio u sklopu 27. motorizovane gardijske brigade“, navedeno je u policijskom izveštaju.

Muškarac u civilu, odvojio se od svoje jedinice kad su ovi pobegli pred ukrajinskom vojskom prošlog septembra. Još uvek nije jasno kako je uspeo da se skriva šest meseci nakon ruskog povlačenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Ukrajinski iznenadni protivnapad u Harkovskoj oblasti dogodio se istovremeno dok su ruske snage bile pod napadom s juga.

Nedugo nakon oslobođenja, ukrajinske vlasti su sprovele detaljnu istragu, tražeći ruske vojnike koji su ostavljeni ili su otišli.

Barikade u Kijevu,vojska Ukrajina
Barikade u Kijevu,vojska Ukrajina Foto:Sergei SUPINSKY / AFP / Profimedia

U ponedeljak je načelnik Regionalne vojne uprave Herson Aleksandar Prokudin rekao da su vlasti dobile dojavu o prisutnosti ruske vojske na tom području i uveden je stroži policijski čas u gradu koji će sada trajati od 17.00 do 6.30 ujutro, kako bi se sprečile žrtve među civilima dok vojnici i policija tragaju za ruskim vojnicima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar