Foto: Privatna arhiva, Shutterstock

"Imala bih nepošteno suđenje i verovatno neprijateljski tretman jer bi me sigurno posmatrali kao neprijatelja ukrajinskog naroda s obzirom na rat koji se tamo sad vodi", kaže 35-godišnja modne dizajnerka Darija Falk, Ruskinja koja se već više od sto dana nalazi iza rešetaka istražnog zatvora na splitskim Bilicama, piše Slobodna Dalmacija.

Majka dvoje dece uhapšena je sredinom avgusta ove godine na Braču jer je za njom Ukrajina raspisala međunarodnu crvenu Interpolovu poternicu zbog optužbi da je u Odesi krajem 2017. godine neovlašćeno uzela, odnosno ukrala nekoliko šivaćih mašina vrednosti od oko 20 hiljada evra.

Međutim, ona je sada odlučila sa ispriča svoju stranu priče, u kojoj optužuje bivšeg muža za nasilje i prevaru.

Foto: Shutterstock

„Moj, sada bivši suprug, koji je Ukrajinac, bavio se prevozom robe u rečnom i morskom prometu u Odesi. Kada sam zatrudnela s drugim detetom, kćerkicom rođenom 2017. godine, otvorili smo firmu za šivenje odeće. To je bio naš zajednički posao koji smo finansirali našim novcem.

POGLEDAJTE JOŠ:

Bili smo bogata i dobrostojeća porodica s razvijenim poslom u Rusiji, Austriji i Ukrajini, a onda je 2018. godine moj suprug nasrnuo na mene i pretukao me. Tada sam protiv njega podnela krivičnu prijavu i kasnije je pravomoćno osuđen za nasilje.

Nakon što sam ga prijavila za nasilje, on je protiv mene pokrenuo priču o krađi nekih mašina za šivenje. Sve je to uradio kako bi me uplašio i zapretio mi da će mi uzeti decu“, pojašnjava pritvorena Ruskinja, dodajući kako joj je bivši suprug, nakon što ga je prijavila za nasilje, pretio govoreći da će je ubiti u Odesi i da je to lakše nego da plaća alimentaciju za decu u Austriji“, poručiola je ona, a preneo Jutarnji list.

BONUS VIDEO Bajden ne veruje Putinu: Zelenski oštro zapretio Rusima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar