Foto: Printscreen/Twitter

Ribar koji je nestao nakon što je pao sa čamca u blizini obale Brazila pronađen je kako se drži za signalnu bovu. Davida Soaresa (43) spasio je kolega ribar dva dana nakon što je njegov čamac pronađen kako pluta u Atlantskom okeanu.

Soares je rekao lokalnim medijima da je pao sa svog ribarskog broda i plivao četiri sata pre nego što je naišao na bovu na koju je uspeo da se popne. Nakon što su ga našli, prebačen je u bolnicu, gde se kratko lečio od dehidracije pa se vratio ribolovu.

Soares je 25. decembra sam krenuo u ribolov s plaže Atafona na severu Rio de Žaneira pa je iskliznuo s broda. Rekao je za brazilski medij G1 da je „prvih 10 minuta bilo najteže jer želeo da se vrati na brod po svaku cenu“, ali da je struja bila prejaka pa nije mogao doći do njega, prenosi Index.hr.

Kad je shvatio da se neće moći vratiti do svog čamca, skinuo je košulju i pantalone jer su ga opterećivali i pustio se da pluta.

PROČITAJTE JOŠ:

„Voda je bila nemirna i duvalo je, pa sam se odlučio prepustiti struji kako bih potrošio manje energije“, rekao je.

Nakon četiri sata stigao je do signalne bove u blizini luke Acu te se popeo na nju.

„Mislio sam da ću umreti od hladnoće pre nego što ikakva pomoć stigne“, prisetio se. Trebalo je dva dana da ga ugleda jedan od njegovih kolega ribara koji je krenuo u potragu za njim nakon što je njegova porodica oglasila uzbunu.

BONUS VIDEO: Plivanje među ražama i ajkulama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar