Foto: Tanjug/Cheng Xueli/Xinhua / AP

Broj poginulih u zemljotresu jačine 6,8 stepeni Rihterove skale, koji je u ponedeljak pogodio kinesku jugozapadnu provinciju Sečuan, porastao je na 74, javljaju kineski mediji.

Kako navode, 259 osoba je povređeno u najjače zemljotresu koji je pogodio Sečuan od 2017. godine, a traga se za 26 ljudi.

Foto: Tanjug/ Xinhua/AP

Kineski centar za mreže zemljotresa zabeležio je jutros u epicentru naknadni potres jačine tri stepena Rihterove skale, na dubini od 12 kilometara.

U međuvremenu, Kina je ponovo otvorila puteve koji vode ka mestu gde je bio epicentar zemljotresa i saobraćaj je nastavljen, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/Cheng Xueli/Xinhua / AP

Snažan zemljotres pogodio je Sečuan u ponedeljak posle podne, sa epicentrom duboko u planinskom regionu na zapadu pokrajine.

Epicentar je bio u gradu Ludingu na dubini od 16 kilometara, na oko 180 kilometara jugozapadno od Čengdua ,glavnog grada provincije.

Foto: Tanjug/ Xinhua/AP

Zemljotres se osetio i u provincijama Šanksi i Guidžou, stotinama kilometara dalje.

PROČITAJTE JOŠ:

U Ludingu, epicentru zemljotresa, teško je oštećena elektroenergetska i vodovodna infrastruktura i telekomunikacije, navodi državna televizija.

Srušile su se 243 kuće, oštećeno je njih 13.010,a pogođena su i četiri hotela i stotine smeštajnih jedinica.

Zemljotres su u Sečuanu nisu neobični, a ovaj od ponedeljka bio je najveći u provinciji od avgusta 2017. godine, kada je potres magnitude 7,0 pogodio prefekturu Aba severno od Ludinga, prenosi Rojters.

Poslednjih decenija, najrazorniji zemljotres u Sečuanu i u Kini bio je 2008. godine, kada je u potresu jačine 8,0 stepeni Rihterove skale u Venčuanu poginulo skoro 70.000 ljudi, navodi britanska agencija.

BONUS VIDEO: Zemljotres u Kini

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar