Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto:EPA-EFE/MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN / SPUTNIK

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da njegova zemlja ne može da se razvija izolovano od celog sveta i da mora da se fokusira na razvoj sopstvene tehnologije i podršku kompanijama koje se brzo razvijaju.

„Očigledno je da ne možemo da se razvijamo izolovano od ostatka sveta i nećemo. U današnjem svetu nemoguće je sve zaokružiti i postaviti ogromnu ogradu, to je jednostavno nemoguće“, poručio je Putin na sednici Saveta za strateški razvoj i nacionalne projekte, prenela je agencija TAS S.

Ukazao je da antiruske sankcije predstavljaju ogroman izazov za zemlju, ali da Rusija neće odustajati, već će se još intenzivnije razvijati koristeći postojeći potencijal.

„Jasno je da je ovo veliki izazov za našu zemlju, ali mi ne samo što ne nameravamo da odustajemo ili, kako neki od naših dobronamernika predviđaju da se vratimo decenijama unazad. Naravno da ne, naprotiv, shvatajući ogromnu količinu poteškoća koje stoje pred nama, mi ćemo intenzivno i kompetentno tražiti nova rešenja, efikasno koristiti postojeće suverene tehnološke rezerve i razvoje domaćih inovacionih kompanija“, rekao je Putin, preneo je Interfaks.

Ruski predsednik je priznao da je sve ovo izuzetno težak zadatak i dodao da su ruske vlasti svesne toga.

PROČITAJTE JOŠ:

Poručio je da su potrebne mere podrške razvojnim institucijama i napomenuo da je neophodno razumeti kako će se to uraditi u uslovima sankcija.

Ponovio je da smanjenje siromaštva u Rusiji ostaje jedan od glavnih ciljeva nacionalnih projekata.

„Jedan od naših glavnih nacionalnih ciljeva, o čemu stalno pričamo je poboljšanje ekonomske situacije naših građana, povećanje njihovih prihoda, posebno za one građane koji žive, najblaže rečeno, skromno, odnosno glavni cilj je smanjenje siromaštva“, kazao je Putin.

BONUS VIDEO: Vladimir Putin se uporedio sa Petrom Velikim

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar