Foto:Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia/StratCom ZSU/Cover Images/INSTARimages.com / INSTAR Images/EPA-EFE/SERGEI SAVOSTYANOV/EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/Siegra Asmoel / imageBROKER / Profimedia

Odluka o povlačenju trupa sa desne obale Dnjepra nije bila laka, ali pokazuje spremnost komande da preuzme odgovornost za živote vojnika, rekao je Sputnjiku Jevgenij Prigožin, biznismen i osnivač grupe "Vagner".

„Odluka koju je doneo (general Sergej) Surovikin nije laka, ali je postupio kao čovek koji se ne plaši odgovornosti. Uradio je to organizovano, bez straha, preuzimajući sve na sebe. Želim da istaknem da je operacija povlačenja trupa uvek izuzetno teška. Ako se okrenu leđa neprijatelju, tada se ne mogu napustiti položaji“, rekao je Prigožin.

Prema njegovim rečima, povlačenje trupa uz minimalne gubitke je najveće dostignuće Surovikina, ono ne čini čast ruskom oružju, ali pokazuje lične kvalitete komandanta.

„Kada je Surovikin postavljen na ovu funkciju, on je odlučno razumeo šta će se desiti u oktobru-novembru i savršeno dobro zna koji će koraci biti doneti u budućnosti“, rekao je biznismen, prenosi Sputnjik.

Jevgenij Prigožin Foto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia

Prigožin smatra da ovo što se događa ne treba da dovede do panike, već treba raditi na ispravljanju grešaka.

„Ni ja, ni grupa „Vagner“ nismo napustili Herson. Naravno, ovo nije pobednički korak u ovom ratu, ali je važno da se ne pada u agoniju, u paranoju, već da se izvlače zaključci i radi na greškama. I nakon toga treba videti ko je u pravu, ko je kriv i šta je suština problema“, rekao je Prigožin.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema njegovim rečima, Surovikin mora da povuče trupe i spasi hiljade vojnika koji su faktično opkoljeni na teritoriji neprijatelja, koja je potpuno odsečena od puteva snabdevanja.

Čečenski lider Ramzan Kadirov nazvao je odluku o povlačenju trupa sa desne obale Dnjepra teškom, ali ispravnom.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio je ranije na sastanku sa generalom Sergejem Surovikinim da ruska vojska treba da se povuče na levu obalu Dnjepra.

BONUS VIDEO: Bajden ne veruje Putinu: Zelenski oštro zapretio Rusima

Komentari

Svi komentari (0)