Foto: REUTERS, Profimedia, EPA-EFE, Tanjug AP,

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov posetio je Donbas kako bi obezbedio obuku za radnike u medijima, izjavio je danas prvi zamenik šefa administracije ruskog predsednika Sergej Kirijenko.

„Želeo bih da se zahvalim Dmitriju Sergejeviču Peskovu koji se sinoć vratio iz Luganska, gde je održao obuku za medije i službenike za štampu iz Luganske i Donjecke Narodne Republike“, rekao je Kirijenko, a prenela agencija TAS S.

Peskov je na konferenciji za novinare rekao da će ruski predsednik Vladimir Putin na kraju posetiti Donbas, ali da za sada nema konkretnih planova za tu posetu.

„Trenutno nema konkretnih planova, ali ne sumnjam da će doći vreme kada će Putin posetiti Donbas. To su ruski regioni i on će otići tamo“, odgovorio je portparol Kremlja na pitanje da li Putin planira da ode u Donbas.

Dmitri Peskov Foto: EPA-EFE/MAXIM SHEMETOV / POOL

Rekao je da Kremlj analizira informacije o izborima za američki Kongres.

„Ne može se reći da smo ostavili sve i pratili izbore. Pažljivo analiziramo situaciju. Imamo dosta svojih poslova, oni su nam važniji. Ali, naravno, pažljivo analiziramo informacije koje dolaze“, rekao je Peskov.

Peskov je istakao da su američki izbori važni, ali „da ne treba ozbiljno preuveličavati njihov značaj u kratkoročnoj i srednjoročnoj perspektivi za naše odnose“.

Prema njegovim rečima, „ovi izbori ne mogu ništa suštinski da promene“.

„Odnosi će ostati loši“, rekao je Peskov.

Tenkovska odbrana Donbasa
Foto: AP/printscreen

Dodao je i da ne želi unapred da najavljuje sporadične kontakte sa Sjedinjenim Američkim Državama.

„Za sada je rano o tome govoriti“, rekao je Peskov komentarišući informacije o rusko-američkim pregovorima o obnavljanju inspekcija na objektima nuklearnog naoružanja u okviru sporazuma START.

POGLEDAJTE JOŠ:

Govoreći o optužbama za mešanje u američke izbore, Peskov je rekao da je Kremlj toliko navikao na ovakve optužbe da više i ne obraća pažnju na takve navode.

„Toliko smo navikli na to, da ni ne primećujemo“, sa osmehom je odgovorio portparol Kremlja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar