Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY/ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN

Pred Gradskim sudom u Moskvi održaće se prvo ročište u sredu 31. maja, u novom krivičnom postupku protiv zatvorenog kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog zbog brojnih optužbi, koje uključuju i stvaranje ekstremističke organizacije, navodi se u zvaničnim dokumentima objavljenim na sajtu suda.

Navaljni je prošlog meseca saopštio da je tužilaštvo pokrenulo, kako je rekao, „apsurdni“ predmet protiv njega kojim se sumnjiči za terorizam i zbog kojeg bi mogao biti osuđen na dodatnih 30 godina zatvora.

Podsetimo, Navaljni već služi zatvorsku kaznu od 11 i po godina zbog prevare, nepoštovanja suda i kršenja uslovne kazne, po optužbama koje je odbacio kao neutemeljene i smišljene da bi ga ućutkali.

Nedavno je izjavio da se protiv njega vodi istraga zbog optužbi za terorizam i da bi zbog toga mogao biti osuđen na još 30 godina zatvora.

Pročitajte još:

„Oni su izneli apsurdne optužbe da mi preti 30 godina u zatvoru… da ja, dok sam u zatvoru, činim terorističke akte“, naveo je.

Uz to, Na osnovu nalaza zapadnih laboratorija, Navaljni je otrovan nervnim agensom u Sibiru u avgustu 2020. godine, a sledeće godine je uhapšen nakon što se vratio iz Nemačke gde je bio na lečenju zbog trovanja.

Ipak, Kremlj negira da je pokušao da otruje Navaljnog.

BONUS VIDEO Navaljni – Kamenčić u Putinovoj cipeli

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar