Foto: Printscreen

Predsednik Rusije Vladimir Putin prisustvovao je sastanku ministara u vladi tokom kog se obrušio na ministra ekonomije i zamenika premijera Denisa Manturova.

Naime, u jednom trenutku Manturov je započeo brifing o napretku na potpisivanju ugovora u oblasti avijacije za 2023. godinu.

Između ostalog, naglasio je kako su narudžbe za nove avione, kako vojne tako i civilne poslate.

Putin tom informacijom očigledno nije bio zadovoljan.

„Nema čvrstih ugovora Denise. Ne razumeju šta treba da rade. Predugo sve traje, očekujem da ubrzate sve. Nema ugovora za preduzeća u 2023. godini. Razumete li o čemu pričam“, upitao ga je Putin.

Nakon toga, Manturov je pokušao da objasni Putinu da ugovori postoje.

„Predsedniče, imamo ugovore u sklopu Ministarstva odbrane. Lizing kompanije su takođe deo ugovora za proizvodnju helikoptera. Imamo sve spremno za ugovore za avijaciju“, rekao je Manturov.

Pročitajte još:

Ipak, ovo objašnjenje Putinu nije bilo dovoljno.

„Gospodine Manturov, imate skice, nemate ugovor. Hajmo pričati nakon sastanka. Znam da ne postoje ugovori s preduzećima, direktori su mi to rekli. Šta se pravite ludi? Kada će biti ugovori?“, upitao je Putin.

Ministar je nakon ovih pitanja sam sagnuo glavu i nije se oglašavao do kraja sastanka.

Inače, rusko vazduhoplovstvo trenutno se suočava sa nedostatkom borbenih aviona, a ništa bolje nije ni ruskim avio-kompanijama, koje zbog sankcija ne mogu da dobiju putničke avione.

BONUS VIDEO Rusi raketirali Kijev u novogodišnjoj noći – pogođen hotel u centru grada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare