Milorad Pupovac Foto: HRVOJE POLAN / AFP / Profimedia

Opštinski prekršajni sud u Zagrebu kaznio je Milorada Pupovca sa 1.500 kuna (oko 200 evra), predsednika SDSS-a jer je 2020. u Tušiloviću kraj Karlovca vozio nedozvoljenom brzinom. Za presudu je sudu trebalo čak dve godine.

Naime, Pupovac je, prema presudi, vozio VW u naseljenom mestu 92 km/h, a ograničenje je bilo 50 km/h. Nakon što je dobio prekršajni nalog, Pupovac se žalio.

„Okrivljeni Milorad Pupovac je u svom prigovoru, a koji sudija smatra njegovom pisanom odbranom naveo da je već dugi niz godina bez kaznene ili prekršajne evidencije i da je savestan u upravljanju vozilom. Kako nije u mogućnosti osporavati tačnost izmerenog, naglašava da svojom vožnjom nije ugrozio ni stanovništvo ni materijalna dobra toga kraja i da je vozio savesno, na otvorenom i preglednom putu, na izlazu iz naseljenog mesta. Ističe da smatra kako nije potrebno izricanje zaštitne mere zabrane upravljanja vozilima B kategorije budući da ne postoji opasnost od ugrožavanja bezbednosti saobraćaja na putevima“, stoji u njegovoj žalbi, koju je sud prihvatio, prenosi 24sata.hr.

PROČITAJTE JOŠ:

„Prema okrivljenom nije primenjena zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom «B» kategorije u trajanju od jednog meseca, kako je to predložio tužilac u optužnom predlogu, jer sudija smatra da i bez primene takve zaštitne mere, a s obzirom na sve okolnosti pod kojima je prekršaj počinjen ne postoji opasnost da će okrivljni upravljajući motornim vozilom ponovo počiniti takav prekršaj, a posebno ceneći činjenicu da isti do sada nije prekršajno kažnjavan“, stoji u presudi suda.

Uz, 1.500 kuna, Pupovac mora platiti i 300 kuna (oko 40 evra) za troškove prekršajnog postupka. No može iskoristiti i pogodnosti pa u zakonskom roku platiti 2/3 kazne i tako podmiriti dugovanje prema državi.

BONUS VIDEO: Milanović: Biće ovaj put skupo za Vučića, ne možemo stalno da praštamo gluposti

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar