Milorad Pupovac Foto: N1

Predsednik Srpskog nacionalnog veća (SNV) i poslanik SDSS-a u hrvatskom Saboru Milorad Pupovac kaže za N1 da su odnosi između Srbije i Hrvatske "poprilično udaljeni" i da su "zapeli". A to je, kako je rekao, posledica podela između Hrvata i Srba, ali delimično i zbog toga "da EU zapravo nema ozbiljne inicijave u sređivanju tog važnog segmenta u odnosima u regionu".

Na svečanom prijemu povodom Vidovdana, predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je i predstavnike Srba iz regiona sa kojima je razgovarao. Da li je Vučić zaista čuo predstavnike Srba i šta im je potrebno, da li se osećaju ugroženo od većinskog stanovništva u okolnim zemljama ili se ugroženost poveća kada se poveća zapaljiva retorika Beograda?

„Na žalost, u regionu su se promenile stvari u proteklih 15-ak godina. Ima stvari u boljem smeru, ali ima i stvari u kojima se vraćamo u prošlost. No, najvažnije je da u globalnim okolnostima radimo na očuvanju mira i na unapređenju saradnje“, kazao je Pupovac.

Kaže da se ne opterećuje izjavama i formulacijama bilo čijim dok one, kako je rekao, „ne postanu nešto što izaziva dodatno opterećenje naroda, posebno Srba koji žive u regionu“.

Pupovac kaže i da se sreo sa predsednikom Srbije i razgovarao sa njim o situaciji u regionu

Opširnije pročitajte na sajtu N1

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar