Foto: Derbyshire Police / SWNS / SWNS / Profimedia,Ashley Kirk / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Profesorka likovne kulture u jednoj engleskoj školi, Keti Heris, pronađena je kako leži u lokvi krvi nakon što je suprug nasmrt izboo.

Konrad Ijaji izvršio je ovo brutalno ubistvo nakon što je uzeo metadon i popio rakiju, saopšteno je na suđenju, prenosi Dejli mejl.

On je kazao da je sledećeg jutra prošao pored kuhinje i pronašao telo svoje supruge. Tada je shvatio da je ono za šta je mislio da je san, zapravo stvarnost.

Kako je navela policija, pored žrtve se nalazila otvorena flaša rakije i tri kuhinjska noža, umrljana krvlju.

Tužilac Gordon Aspen rekao je da njihov 11-godišnji sin spavao u svojoj sobi, pa „srećom“ nije čuo napad, „tako da nije znao ništa o smrti svoje majke“.

Kako je navedeno na sudu, Konrad je pozvao policiju sa telefona koji se nalazio kod obližnjeg kioska.

„Policija je stigla, a on ih je sreo na ulici. Imao je duboku posekotinu na levoj ruci i krvavu odeću. Pitali su (policija) ga šta se dogodilo, a on je rekao da misli da je njegova žena možda mrtva, ali da neće ništa pričati dok ne stigne njegov advokat“, kazao je tužilac na suđenju.

Poroti su pušteni snimci hapšenja, a dok je bio u policijskom autu Konrad je pitao zašto je uhapšen. Kada mu je rečeno zbog čega, samo je kazao – „O, tačno“.

U policijskoj stanici je rekao da je koristio metadon, koji se inače prepisuje ljudima koji se oporavljaju od droge, a takođe je rekao da je pio i rakiju.

Pročitajte još...

Konrad je na sudu rekao da je, pod dejstvom droge, imao halucinacije i da nije bio svestan realnosti.

„Halucinirao sam, srce mi je kucalo i zbog toga sam pomislio da ću umreti. Sledećeg jutra sam se probudio i prošao pored kuhinje gde sam video svoju ženu. Ono što sam mislio da je san bila je stvarnost i kontaktirao sam policiju. Nisam imao nameru da povredim Ketrin, pre nesreće proveli smo jako lepo veče zajedno, kuvajući i gledajući televiziju“, rekao je on i naglasio da poriče ubistvo.

Suđenje se nastavlja.

BONUS VIDEO Horor na ulicama Pariza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar