Foto: EPA-EFE/DAN HIMBRECHTS

U Australiji je jedan bivši vaspitač optužen za 1.623 krivična dela zlostavljanja dece, uključujući silovanje, koja su između 2007. i 2022. godine izvršena nad 91 detetom, saopštila je danas federalna policija.

Policija je istakla da je muškarac optužen po 136 tačaka optužen za silovanja i po 110 tačaka za polni odnos sa detetom mlađim od 10 godina.

Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Sva zlostavljana deca bila su devojčice, od kojih neke sada imaju preko 18 godina.

Policija je navela da je 45-godišnji muškarac u pritvoru u državi Kvinslend od avgusta 2022. godine kada ga je policija uhapsila.

ilustracija Foto:shutterstock

Policija je istakla da je bilo više materijala o zlostavljanju ženske dece koji su pronađeni u elektronskim uređajima u vlasništvu osumnjičenog muškarca tokom istrage, preneo je Rojters.

„Ovo je jedan od najstrašnijih slučajeva zlostavljanja dece koji sam video za gotovo 40 godina rada u policiji“, rekao je pomoćnik komesara policije Novog Južnog Velsa, Majkl Ficdžerald, na konferenciji za novinare.

Pročitajte još...

Policija je saopštila da je muškarac snimao decu telefonima i kamerama dok je radio u 10 centara za brigu o deci u Brizbejnu i jednom centru u Sidneju.

Suđenje je zakazano za 21. avgust.

BONUS VIDEO Horor na ulicama Pariza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar