Ilustracija Foto: Shutterstock

Vagon teretnog voza sa trafo stanicom prevrnuo se sinoć na železničkoj stanici u Zidanom Mostu u Sloveniji pri čemu je teže povređena jedna osoba, a prema podacima policije reč je o državljaninu Češke.

Vagon se prevrnuo oko pola dva noćas, saopštila je policija iz Celja i dodala da je češki državljanin kolima Hitne pomoći prevezen u bolnicu.

Kako je sapšteno iz Policijske uprave Celje, povređeni se nalazio u posebnoj kabini iza prevrnutog vagona. Kabina se odvojila i survala u provaliju duboku deset metara na obali reke Save.

Povreženog muškarca su izvukli vatrogasci, koji su pregledali vagon koji ima dva rezervoara za gorivo i akumulator. Stručnjaci su preventivno pregledali i površinu reke Save do Radeča zbog mogućeg izlivanja goriva, prenosi Index.

Kako je saopšteno iz Slovenačkih željeznica, prevoz vanrednog tereta izvodio je strani izvođač. Policajci su rekli da još nije utvrđen uzrok nesreće, a prema prvim procenama pričinjena je velika materijalna šteta.

Železnički saobračaj kroz Zidani Most bio je prekinut, a nakon tri sata tokom jutra ponovo je uspostavljen jednim kolosekom.

BONUS VIDEO: Iz šina iskliznula teretna kompozicija kod sela Vratarnica – u vagonu fosforna kiselina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar