Andrej Plenković Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ DARIO GRZELJ

Predsednik HDZ-a i tehnički premijer Hrvatske, Andrej Plenković obratio se javnosti u Sisku, gde je izjavio da je sve ovo što se događa s SDP-om i Milanovićem pokušaj državnog udara i zloupotreba institucija.

„Mislim da je predsednik Ustavnog sada bio sasvim jasan. Jasno je da se tu izašlo iz ustavnih okvira i da se kršio Ustav. Ne znam šta se drugo moglo reći“, rekao je Plenković danas novinarima u Sisku, prenosi Index.hr.

Komentarišući situaciju oko kandidovanja Milanovića, kao i njegove uvrede, Plenković je izjavio da je „ceo narativ šuplja priča i da nije mogao ni da sanja toliko kršenja Ustava, divljaštva i primitivizma“.

„Oni imaju neki poremećaj ili ozbiljan problem. Ovoliko divljaštva, dezavuisanja cele stranke…“, odgovorio je oštro Plenković na poslednje izjave Milanovića.

On se osvrnuo i na sliku koja se iz Hrvatske šalje svima koji prate situaciju u ovoj zemlji rekavši da je jedino što se dobija ovim performansom „bizarna slika Hrvatske“.

Plenković je izjavio takođe da „HDZ ima većinu i da je to dobro za Hrvatsku“, ali se potom opet vratio na Milanovićevu kandidaturu ističući da bi njegova eventualna pobeda na izborima i dolazak na premijersko mesto „bila katastrofa za Hrvatsku“.

Kako prenosi index.hr, Plenković je tokom odlaska sa konferencije izgledao prilično ljutito.

BONUS VIDEO: Odluka Ustavnog suda o Milanoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar