Skupstina Crne Gore sednica
Skupština Crne Gore Foto:Screenshot/Youtube/Skupština Crne Gore

Parlamentarna opozicija predala je danas u skupštinsku proceduru predlog da se glasa o nepoverenju Vladi Crne Gore, a poslanik Socijalemokratske partije Raško Konjević je rekao da očekuju podršku većine poslanika.

“Kao što je najavljeno, 40 poslanika opozicije predalo je u skupštinsku proceduru predlog da se glasa o nepoverenju Vladi Crne Gore i očekujemo podršku ubedljive većine poslanika”, napisao je Konjević na Tviteru, prenosi RTCG.

Predlog su potpisali poslanici Socijaldemokratske partije, Demokratske partije socijalista, Liberalne partije, Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke i Albanske liste, koji traže da se parlament o tome izjasni po hitnom postupku.

Crna Gora je, kako se navodi u predlogu, pod rukovodstvom aktuelne Vlade dovedena u najveću političku i institucionalnu krizu od uvođenja višepartijskog sistema.

Ističe se da obim i karakteristike krize upućuju na činjenicu da se radi o stanju političkog i institucionalnog sistema gotovo bez presedana u savremenim predstavničkim demokratijama.

Ukazuje se da su premijer i Vlada odavno izgubili legitimitet u Parlamentu, budući da Vlada nema većinsku podršku, što je u javnosti više puta saopštio veći broj poslanika parlamentarne većine.

BONUS VIDEO: Krivokapić: Neka novinari dođu do izražaja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar