Francuska policija Foto:Tanjug/AP Photo/Michel Spingler

U koordinisanoj akciji francuske policije sprovedenoj širom zemlje uhapšeno je 80 osumnjičenih za pedofiliju, saopštila je francuska policija.

Među uhapšenima su prestupnici iz svih društvenih i profesionalnih grupa – dva nastavnika, sportski treneri, vozač hitne pomoći i nadzornik doma za decu sa invaliditetom, prenosi Figaro.

Foto:AP Photo/Michel Euler

„Hapšenja su izvršena u 53 francuska departmana, uključujući dve prekomorske teritorije. Hapšenja nije bilo samo na Korzici. Uhapšeni su iz gotovo svih društvenih slojeva“, potvrdio je policijski komesar Kventin Bevan, koordinator operacije i šef operativnog centra policijske jedinice Ofmin, oformljene ove jeseni za borbu protiv nasilja nad decom.

POGLEDAJTE JOŠ:

Prema njegovim rečima, među uhapšenima su osobe starosti od 30 do preko 60 godina, od lokalnog izabranog zvaničnika do nezaposlenih, uključujući i visokoobrazovane osobe, inženjere, nastavnike, sportske trenere i druge.

„U zločinu nad decom ne postoji tipičan profil kriminalca, nalazimo sve društveno-profesionalne kategorije. Za ovu ogromnu operaciju, u nikad viđenom obimu u Francuskoj, policija je ciljala ljude koji su u redovnom kontaktu sa decom“, rekao je Bevan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar