Foto: Maxim Guchek/BelTA/Handout via REUTERS

Nakon najnovije runde pregovora Rusije i Ukrajine, ukrajinska strana iznela je tri zahteva na kojima će insistirati. Kako je istakao član pregovaračkog tima Ukrajine Mihail Podoljak, neophodan je trenutni prekid vatre, proglašenje primirja i formiranje humanitarnih koridora za evakuaciju civila iz područja koja su stalno granatirana. Donosimo detalje o ljudima koji za pregovarčkim stolom odlučuju o sudbini planete.

Pregovarači ruske strane

Andrej Rudenko (prvi zdesna) 

Rudneko je zamenik šefa ruske diplomatije. U svojim ranijim izjavama, Ukrajinu i Gruziju nazivao je „crvenom linijom“.

Aleksandar Fomin (drugi zdesna)

Godine 2017. unapređen je u zamenika ministra odbrane Ruske Federacije. Pohađao je vojni institut Crvene zastave Ministarstva odbrane.

Vladimir Medinski (treći zdesna)

Medinski je istaknuti ruski političar i publista i glavni je pregovarač s ruske strane. Obavljao je dužnost ministra kulture od 2012. do 2020. godine, a član je i Generalnog saveta Putinove partije Jedinstvena Rusija.

Leonid Slucki (četvrti zdesna) 

Poslanik je Državane dume Ruske Federacije. Slucki je predsednik Komiteta za međunarodne poslove, doktor je ekonomskih nauka.

Boris Grizlov (peti zdesna)

Obavljao je funkciju ministra unutrašnjih poslova, a od 2003. do 2011. bio je predsednik Državne dume. Ambasador je Ruske federacije u Belorusiji.

Pregovarači ukrajinske strane

Oleksij Reznikov (drugi sleva)

Ukrajinski advokat i političar koji je obavljao funkciju ministra za reintegraciju privremeno okupiranih teritorija Ukrajine. U novembru prošle godine imenovan je za ministra odbrane.

David Arakhamia (treći zdesna)

Ukrajinski je političar i biznismen gruzijskog porekla. U parlamentu je 2019. godine izabran za lidera frakcije  stranke Sluga naroda.

Mihail Podljak (četvrti zdesna) 

Savetnik predsednika Ukrajine koji je u novoj fazi pregovora tražio trenutni prekid vatre.

BONUS VIDEO Pritisak raste – da li Ukrajina “lomi” put Srbije u EU 


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar