Foto: Jutarnji list/MUP RH

Na zagrebačkom aerodromu utorak je "pala" još jedna "kokainska "mula", 45-godišnji Brazilac koji je progutao 117 kapsula kokaina, ali je uhapšen u zajedničkoj akciji carine i policije. Sada je otkriven i identitet Brazilca.

Prilikom obavljanja carinskog nadzora, pronađeno je 240 grama droge kokaina u 24 kapsule koje je tokom leta prirodnim putem istisnuo, da bi nedugo zatim osumnjičeni na isti način istisnuo još 31 kapsulu ispunjenih kokainom težine 310 grama tokom preduzimanja službenih mera i radnji prema njemu na aerodromu.

Foto: Jutarnji list/MUP RH

Još dok je putovao iz Lisabona za Zagreb carinici i policajci su 45-godišnjeg Brazilca „markirali“ kao potencijalnog osumnjičenog. Iskusnim carinicima i policajcima za oko je zapeo njegov plan putovanja, a kad se 45-godišnjak nakon što je prošao kontrolu pasoša pojavio na carini sumnje su se potvrdile.

Foto: Jutarnji list/MUP RH

Kad je stavio žensku torbu kroz uređaj za rendgen odmah su uočili predmete podesne za krijumčarenje droge. Izdvojili su muškarca koji je zapravo više ličio na ženu jer je u postupku promene pola. U školjki posebnog wc-u koji upravo služi kako bi osobe koje u utrobi prenose krijumčarenu robu ispraznile sadržaj creva završile su kapsule.

POGLEDAJTE JOŠ:

Shvatio je da je u bezizlaznoj situaciji, ali još uvek je bio dovoljno pribran i priseban da pristane u pratnji policije da ode u zagrebački KBC jer u slučaju da je pukla samo jedna kapsula verovatno ne bi preživeo. I na snimcima abdomena video se veći broj stranih tela u probavnom traktu. Tokom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u telu prenosio još 62 kapsule ispunjene drogom kokain. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podneta nadležnom državnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO Zaplena mariuhane i kokaina