Andreas David Niederbichler Foto: Facebook/Andreas David Niederbichler

Nemački hirurg Andreas David Niederbihler (46) osuđen je 2019. na devet godina zatvora zbog teškog silovanja i nanošenja telesnih povreda koje su dovele do smrti njegove udate ljubavnice Ivon M. (38), koju je naterao da uzme preveliku dozu kokaina koje je stavio na svoje intimne delove tela.

Na suđenju je tvrdio da je Ivon, koja je umrla od gušenja, znala da je stavio kokain na penis pre nego što je izvršila oralni seks. Ali sud je odbacio te tvrdnje, a sudija u Magdeburgu je sada presudio da hirurg mora da plati 13.280 evra zdravstvenoj osiguravajućoj kući IKK Gesund Plus, koja je finansirala Ivonino lečenje do njene smrti, prenosi Dejli mejl.

Lekar je prethodno odbio da isplati Ivoninoj porodici 28.500 evra odštete, od čega je 10.200 evra trebalo da ide mužu i sinu preminule žene, a oko 8.000 evra namenjeno je za pokrivanje troškova njene sahrane.

Pored nesrećne Ivon, bivši glavni lekar klinike Halberštat drogirao je i seksualno zlostavljao još tri žene u periodu od septembra 2015. do februara 2018. Naime, istraga je pokazala da je Niederbichler žrtvama tajno stavljao kokain u čaše za šampanjac, karmin. i pastu za zube.

Niderbihler je optužen u februaru 2018. kada je Ivon umrla i osuđen na devet godina zatvora 2019. Trenutno, kako piše Dejli mejl, on je na terapiji lekovima. Ivonin suprug i sin tužili su hirurga nakon što je on odbio da im isplati odštetu i pokrije troškove sahrane.

Prošle godine, viši regionalni sud stao je na stranu porodice preminulog i naložio lekaru, kojeg su zbog perverznih seksualnih fantazija zvali Nemac Kristijan Grej, da plati troškove sahrane.

Niderbihler se tokom suđenja u početku branio ćutanjem, ali je kasnije kategorički tvrdio da se ne smatra odgovornim za Ivoninu smrt. On je takođe negirao da je drogirao druge žene, iako je sudu rečeno da je „premazovao penis kokainom tokom oralnog, vaginalnog i analnog seksa sa tri žene u periodu od 2015. do 2018. godine“.

„Da, bilo je droge, ali nikada nisam drogirao nijednu ženu bez njenog znanja“, rekao je Andreas David prošlog meseca nemačkom listu Bild. On je opisao pokojnu Ivon kao „iskusnog korisnika kokaina koji je znao u šta se upušta“.

Pre nego što je završio u zatvoru, Niderbihler je radio kao vrhunski plastični hirurg u bolnici Ameos u gradu Halberštat u blizini Hanovera. Ivon je bila njegov pacijent pre nego što je par započeo aferu, koja je na kraju dovela do njene smrti u februaru 2018. Pored toga, hirurg je koristio internet da bi upoznao druge žene radi seksa, rečeno je na suđenju.

Još tri žene koje su imale seksualne odnose sa doktorom rekle su da su bile u šoku nakon zabavljanja s njim, a jedna je čak doživela i dve saobraćajne nesreće nakon što je bila kod hirurga.

Niederbihler se žalio na kaznu, ali je ona odbijena.

***

BONUS VIDEO: Život i smrt Pabla Eskobara – kralja kokaina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar