Požar koji je buknuo nešto posle ponoći u pogonu firme "Drava international" u Osijeku još nije pod kontrolom. Gori plastika uskladištena na otvorenom prostoru, a vatrogasci navode da je reč o požaru nezapamćenih razmera.

„Situacija je grozna. Više od 10 hektara plastike gori i došlo je do zidova fabrike. Upravo sklanjamo sve zapaljive i eksplozivne predmete da bi sprečili da vatra zahvati i tu zgradu. Na žalost, jedan objekat vatra je već zahvatila. Nismo ga mogli spasiti. Temperatura koja se stvara je neverovatna, jednostavno rečeno grozna, ne možeš prići na više od 30 metara jer nam se oprema na nama topi.

Foto: Printscreen

Hidrantska mreža unutar fabrike ostala je bez vode pa svako malo ostajemo bez vode u ključnim trenucima, a i da vode imamo bilo bi jako teško ugasiti vatru. Za sada smo svi živi i zdravi, ali ovo je pakao. Nema druge reči. Ovako što još nisam video“m rekao je za Glas Slavonije Boris Banjan, zamenik zapovednika Javne vatrogasne stanice Osijek.

POGLEDAJTE JOŠ:

Nastavu za danas su otkazale škole s područja Antunovca, Ernestinova, Laslova, Čepina i Vuke. Vetar čestice nosi prema tim mestima, prenosi Hina. Pojedini hrvatski mediji navode da su se oglasile sirene za opasnost.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar